FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI: SVEČANI DOČEK HRVATSKIH PARAOLIMPIJACA

ZAGREB, 30. rujna (Hina) - Hrvatska paraolimpijska reprezentacijapredvođena osvajačima brončanih medalja Mihovilom Španjom i JelenomVuković vratila se večeras u Zagreb sa XII. paraolimpijskih igara uAteni. Španja, osvajač tri brončane medalje u Ateni, ušao je u zgraduzračne luke na rukama članova reprezentacije.
ZAGREB, 30. rujna (Hina) - Hrvatska paraolimpijska reprezentacija predvođena osvajačima brončanih medalja Mihovilom Španjom i Jelenom Vuković vratila se večeras u Zagreb sa XII. paraolimpijskih igara u Ateni. Španja, osvajač tri brončane medalje u Ateni, ušao je u zgradu zračne luke na rukama članova reprezentacije.

Za hrvatske paraolimpijce, trenere i članove Misije u VIP salonu zagrebačke zrakoplovne luke Pleso organiziran je svečan doček na kojem su uz brojne goste bili i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, ministar znanosti obrazovanja i športa Dragan Primorac, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, glavni tajnik HOO-a Ivica Stošić-Miočić, te Siniša Jagodić izaslanik predsjednika Reublike Stjepana Mesića.

U zgradi zagrebačke zračne luke hrvatske paraolimpijce dočekalo je mnoštvo učenika iz velikogoričkih škola, mažoretkinje, tamburaški sastav "Gazde", te članovi obitelji i brojni prijatelji.

"I prije nastupa na POI vi ste bili pobjednici jer ste svladali brojne prepreke, ali i mnoge predrasude", kazala je Jadranka Kosor, te čestitala na velikom uspjehu i sjajnom nastupu u Ateni.

Paraolimpijcima je čestitao i predsjednik HOO-a Mateša u ime cijele olimpijske obitelji, te je naglasio kako sigurno nije posljednji put kako se paraolimpijcima priređuje svečani doček, dok je ministar Primorac dodao kako su paraolimpijci učinili veliku stvar za Hrvatsku, te najavio promjene u Zakonu o športu vezane za bavljenje sportom osoba s invaliditetom.

U ime hrvatskih paraolimpijaca prisutnima se obratio vlasnik triju brončanih medalja plivač Mihovil Španja zahvalivši se na dočeku. Medalju i to brončanu je osvojila i Jelana Vuković u bacanju diska.

Na Paraolimpijskim igrama u Ateni nastupilo je 17 hrvatskih sportaša u pet sportova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙