FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MESIĆ PRIMIO IRANSKOG MINISTRA: KHATAMI ZAINTERESIRAN ZA POSJET RH

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je u ponedjeljak ministra za kooperative IslamskeRepublike Iran Ali Sofija koji mu je prenio pozdrave predsjednikaMohamada Khatamija te njegov interes da posjeti Hrvatsku, priopćeno jeiz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u ponedjeljak ministra za kooperative Islamske Republike Iran Ali Sofija koji mu je prenio pozdrave predsjednika Mohamada Khatamija te njegov interes da posjeti Hrvatsku, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Mesić i iranski ministar izrazili su zadovoljstvo predstavljanjem izložbe iranske kulture u Zagrebu te istaknuli potrebu za daljnjim intenziviranjem gospodarske suradnje koja, unatoč potencijalima dviju zemalja, nije dostigla zadovoljavajuću razinu. Ministar Sofi pozdravio je i hrvatsku stabilizirajuću ulogu u regiji, posebno prema Bosni i Hercegovini.

Kako je priopćeno, tijekom razgovora razmatrano je i pitanje regionalnih kriza koje predstavljaju ambijent u kojem se rađa globalni terorizam te nužnosti njihovog rješavanja. U tom smislu istaknuta je inicijativa za dijalog među civilizacijama koju iranski predsjednik Khatami promiče na globalnoj razini. Predsjednik Mesić je ponovio svoje stajalište o pregovorima kao načinu postizanja održive stabilnosti i mira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙