FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KHATAMI: IRAN ĆE ODOLJETI ZAPADNIM PRITISCIMA

TEHERAN, 20. rujna 2004. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik MohammadKhatami izjavio je da će se Iran "oduprijeti pretjeranim zahtjevimavelikih sila" u vezi nuklearnog programa, izvijestila je u ponedjeljakdržavna agencija IRNA.
TEHERAN, 20. rujna 2004. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik Mohammad Khatami izjavio je da će se Iran "oduprijeti pretjeranim zahtjevima velikih sila" u vezi nuklearnog programa, izvijestila je u ponedjeljak državna agencija IRNA.

"Oduprijet ćemo se pretjeranim zahtjevima velikih sila", kazao je Khatami.

"Ovo što se posljednjih dana događa glede nuklearnog pitanja znak je moralne dekadencije u svijetu i prevage sile i hipokrizije u međunarodnim odnosima", dodao je iranski predsjednik.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) zatražila je od Irana, u rezoluciji koja je u subotu usvojena u Beču, sjedištu IAEA-e, da obustavi sve nuklearne aktivnosti vezane uz obogaćivanje urana i da do 25. studenoga otkloni sve sumnje glede nuklearnog programa u civilne svrhe.

Khatami drži da Iran ima pravo stjecati moderne tehnologije u svrhu razvoja zemlje. Također je ustvrdio da je Islamska Republika podvrgnuta pritiscima jer je nezavisna i želi se razvijati i predložiti model vjerske demokracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙