FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

pomoćnik ministra kulture primio malezijskoga VELEPOSLANIKa

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Pomoćnik ministra kulture SrećkoŠestan i načelnica Odjela za izvaneuropsku suradnju TatjanaCarev-Maruna primili su danas malezijskoga veleposlanika Datu' Azmanubin Mohda Naziru.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan i načelnica Odjela za izvaneuropsku suradnju Tatjana Carev-Maruna primili su danas malezijskoga veleposlanika Datu' Azmanu bin Mohda Naziru.

Sastanak je iskorišten, kako je priopćeno iz Ministarstva kulture, za utvrđivanje dovršetka Nacrta ugovora o kulturnoj suradnji između hrvatske i malezijske vlade, koji bi mogao biti potpisan iduće godine.

Malezijskog veleposlanika zanimale su i mogućnosti organiziranja kulturnih događaja, odnosno nastupa malezijskih umjetnika u Hrvatskoj. Riječ je uglavnom o plesačima koji će krajem mjeseca gostovati u Makedoniji i Srbiji i Crnoj Gori, pa postoji mogućnost njihova gostovanja polovicom studenoga i u Hrvatskoj.

Šestan je predložio da se njihov nastup, osim u Zagrebu, organizira i u još nekom gradu, no o tome treba postići dogovor. Što se tiče gostovanja hrvatskih predstavnika u Maleziji, veleposlanika je zanimala mogućnost nastupa ansambla Lado.

Kako je rečeno, detaljan program kulturne razmjene definirat će se Ugovorom.

Malezijski je veleposlanik izrazio želju da ministar Božo Biškupić iduće godine za boravka u Japanu posjeti Maleziju, kao i umjetnici koji će predstavljati Hrvatsku na izložbi EXPO 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙