FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer SANADER primio KARDINALa PULJIĆa

ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanaderprimio je danas u Banskim dvorima u uzvratni posjet vrhbosanskoganadbiskupa kardinala Vinka Puljića, izvijestio je vladin Ured zaodnose s javnošću.
ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader primio je danas u Banskim dvorima u uzvratni posjet vrhbosanskoga nadbiskupa kardinala Vinka Puljića, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Premijer Sanader je rekao da hrvatska Vlada u svojoj politici podržava i zagovara ravnopravnost triju naroda u BiH te pomaže u provedbi znanstvenih obrazovnih i drugih projekata Hrvata u BiH.

Kardinal je Puljić napomenuo kako su veze Crkve u BiH i Hrvatske biskupske konferencije iznimno dobre i da dvije biskupske konferencije zajednički rade na duhovnoj obnovi cijeloga hrvatskog naroda. Pritom je posebno istaknuo potrebu jačanja kulturnih i znanstvenih veza institucija hrvatske države i hrvatskih udruga u BiH kako bi se sačuvao nacionalni identitet i ravnopravnost Hrvata u BiH.

Prigodom susreta kardinal Puljić darovao je premijeru Sanaderu knjigu "Vrhbosanska nadbiskupija početkom trećeg tisućljeća", koja je sinoć predstavljena u Zagrebu te zahvalio na potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙