FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

M. Arlović: ne zauzimam se se ukidanje pretplate

ZAGREB,11. listopada 2004.(Hina) - Potpredsjednik Hrvatskog sabora MatoArlović demantirao je danas da se zauzima za ukidanje pretplateHRT-u.
ZAGREB,11. listopada 2004.(Hina) - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Mato Arlović demantirao je danas da se zauzima za ukidanje pretplate HRT-u.

To je potpuno pogrešno tumačenje moje navodne izjave na sjednici saborskog Predsjedništva, rekao je Arlović izvjestiteljima iz Hrvatskog sabora.

Potpredsjednik Sabora podsjetio je da pretplata ne postoji još od 2001., kada je donesen Zakon o HRT-u, i kada je umjesto pretplate uvedena pristojba (temeljem čega je televizija oslobođena plaćanja 350 milijuna kuna koliko je morala platiti na osnovu PDV-a).

Pristojba u visini od 1,5 posto prosječne plaće treba ostati i dalje, budući da je namjenjena javnoj televiziji, rekao je Arlović napominjući da ju HRT nema pravo u potpunosti zadržati za sebe.

Kada bi se poštivao Zakon o HRT-u, točnije njegov članak 54., tri posto od pristojbe HRT bi se trebao uplaćivati u Fond za poticanje pluralizma i elektroničkih medija što znači da bi novac od HRT-ove ove pristojbe trebali dobiti i drugi mediji, naveo je Arlović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙