FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan neovisnosti - položeni vijenci i zapaljene svijeće

ZAGREB, 8. listopada 2004. (Hina) - U povodu Dana Neovisnosti RepublikeHrvatske danas su predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednikHrvatskog sabora Vladimir Šeks te potpredsjednica Vlade Jadranka Kosorpoložili vijence i zapalili svijeće kod Križa na groblju hrvatskihbranitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju.
ZAGREB, 8. listopada 2004. (Hina) - U povodu Dana Neovisnosti Republike Hrvatske danas su predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor položili vijence i zapalili svijeće kod Križa na groblju hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju.

U izaslanstvu Vlade, uz potpredsjednicu i ministricu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranku Kosor, bio je i potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang te ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić.

Uz predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, u saborskom izlaslanstvu vijenac su kod Križa položili i potpredsjednici Luka Bebić i Mato Arlović.

Izaslanstvo predsjednika Republike vijenac je položilo i zapalilo svijeću i na krematoriju groblja Mirogoj.

Izlaslanstvo Vlade vijence je položilo i zapalilo svijeće i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na Oltaru domovine na Medvedgradu.

I Saborsko izaslanstvo - u sastavu predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, potpredsjednici Sabora Luka Bebić i Mato Arlović, te zastupnici Anto Đapić i Ivan Jarnjak - vijenac je položilo i zapalilo svijeću na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Kod Križa hrvatskih branitelja te na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, vijence su položili i zapalili svijeće i izaslanstva Ministarstva obrane te Ministarstva obitelji, branitelje i međugeneracijske solidarnosti zajedno s udrugama iz Domovinskog rata.

Izaslanstvo MORH-a s izaslanstvima Predsjednika Republike te drugih ministarstva i udruga iz Domovinskog rata, položilo je vijence i zapalilo svijeće za poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata i na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj i na zagrebačkom groblju Miroševcu.

Kod Križa hrvatskih branitelja na Mirogoju i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, vijence su položili i zapalili svijeće i izaslanstvo Grada Zagreba (zamjenici gradonačelnice Milan Bandić i Stipe Tojčić te potpredsjednik Gradske skupštine Vladimir Velnić).

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), u kojem su bili ministar kulture Božo Biškupić, saborska zastupnica Katarina Fuček i nacionalna predsjednica mladeži HDZ-a Margareta Mađerić vijence su položili i zapalili svijeće na Oltaru Domovine na Medvedgradu, na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i kod Križa hrvatskih branitelja na Mirogoju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙