FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DAN NEOVISNOSTI - POLOŽENI VIJENCI I ZAPALJENE SVIJEĆE

ZAGREB, 8. listopada 2004. (Hina) - U povodu Dana NeovisnostiRepublike Hrvatske u petak su predsjednik Republike Stjepan Mesić,predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te potpredsjednica VladeJadranka Kosor položili vijence i zapalili svijeće kod Križa hrvatskimbranitelja na zagrebačkom groblju Mirogoj.
ZAGREB, 8. listopada 2004. (Hina) - U povodu Dana Neovisnosti Republike Hrvatske u petak su predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor položili vijence i zapalili svijeće kod Križa hrvatskim branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoj.

U izaslanstvu Vlade, uz potpredsjednicu i ministricu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranku Kosor, bio je i potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang te ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić.

Uz predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, u saborskom izlaslanstvu vijenac su kod Križa položili i potpredsjednici Luka Bebić i Mato Arlović.

Izaslanstvo predsjednika Republike vijenac je položilo i zapalilo svijeću i na krematoriju groblja Mirogoj.

Izlaslanstvo Vlade vijence je položilo i zapalilo svijeće i na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te na Oltaru domovine na Medvedgradu.

I Saborsko izaslanstvo - u sastavu predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, potpredsjednici Sabora Luka Bebić i Mato Arlović, te zastupnici Anto Đapić i Ivan Jarnjak - vijenac je položilo i zapalilo svijeću na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Na zagrebačkom groblju Mirogoj vijence su položila i zapalila svijeće i izaslanstva ministarstava obrane, kulture te Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Grada Zagreba i HDZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙