FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagrebačka trgovačka društva rade bez nadzornih odbora

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Skupštine trgovačkihdruštava u vlasništvu Grada Zagreba Ladislav Prežigalo danas jeupozorio da 22 trgovačka društva već mjesec dana rade bez nadzornihodbora.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Skupštine trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba Ladislav Prežigalo danas je upozorio da 22 trgovačka društva već mjesec dana rade bez nadzornih odbora.

"Ukoliko se nadzorni odbori uskoro ne formiraju, moglo bi biti ozbiljnih poremećaja u radu trgovačkih društava, a ne smije se zanemariti da je do kraja ove godine potrebno donijeti i planove poslovanja u 2005.", rekao je Prežigalo na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu nakon održanih sjednica trgovačkih društava.

Prijedloge za članove nadzornih odbora podnose klubovi zastupnika u Gradskoj skupštini, a nedostaje njih 27, iz redova HNS-a, rekao je Prežigalo.

"Naš koalicijski partner s oporbom pregovara u vezi NO, a s nama neće", rekao je zamjenik gradonačelnice i predsjednik zagrebačkog HNS-a Stipe Tojčić na posebnoj konferenciji za novinare. Naglasio je da je to manje članova nego što im pripada po koalicijskom sporazumu s SDP-om, na temelju izbornih rezultata, i smatra da bi SDP-u trebalo pripasti 50, a HNS-u 33.

"SDP nema apsolutnu većinu i ne može sam upravljati, a u trgovačkim društvima želi potpunu kontrolu", rekao je Tojčić napominjući da se zato i događaju slučajevi poput nedavnog zapošljavanja u "Sljeme-Medvednici".

Upitan da komentira upravo taj slučaj zapošljavanja supruge potpredsjednika Gradske skupštine Vladimira Velnića, inače umirovljenice, Prežigalo je odgovorio da je to isključivo stvar direktora tog društva.

Ocijenio je da se "izvitoperio" odnos između direktora, nadzornih odbora i skupštine trgovačkih društava.

Prežigalo je izvijestio i da je na skupštini "Gradskih groblja" danas odlučeno da uprava tog društva podnese prijavu protiv bivšeg direktora Darka Borovine zbog nesavjensog vođenja poslova društva vezano uz potpisivanje dopunskog ugovora za izgradnju grobnica na Markovom polju. Predloženo je i davanje suglasnosti ZET-u za zaduživanje u iznosu od 2,3 milijuna eura za nabavu 18 novih autobusa te 14 milijuna kuna za otpremnine radnicima u okviru mjera racionalizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙