FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ODRUBLJENA GLAVA AMERIČKOM TAOCU U IRAKU

DUBAI, 20. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Militantna islamska skupinapredvođena Abuom Musabom al-Zarqawijem, saveznikom terorističke mrežeal Qede, priopćila je u ponedjeljak da je odrubila glavu jednomameričkom taocu i da je snimku tog čina postavila na Internet.
DUBAI, 20. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Militantna islamska skupina predvođena Abuom Musabom al-Zarqawijem, saveznikom terorističke mreže al Qede, priopćila je u ponedjeljak da je odrubila glavu jednom američkom taocu i da je snimku tog čina postavila na Internet.

Prema video snimci, koja prikazuje kako mu maskirani muškarac nožem odrubljuje glavu, talac je identificiran kao Eugene Armstrong.

Jedan američki dužnosnik je izjavio nešto kasnije da je Armstrongovo ozbeglavljeno tijelo pronađeno.

Zarqawijeva skupina Tawhid i Džihad dala je u subotu rok od 48 sati za oslobađanje Iračanki iz zatvora Abu Ghraib i Umm Qasr zaprijetivši ubojstvom Armstronga, drugog Amerikanca Jacka Hensleya i Britanca Kennetha Bigleya koji su zajedno oteti.

Američka vojska je priopćila da u tim zatvorima nema žena, ali da se dvije nalaze u američkom pritvoru i da su optužene da su radile na programu razvoja oružja svrgnutog iračkog predsjednika Sadama Huseina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙