FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - Tajanstvena izbočina na leđima primjećena pod odijelom američkog predsjednika Georgea Busha tijekom prve debate s demokratskim rivalom Johnom Kerryjem privukla je pozornost dva vodeća američka dnevna lista, nakon što već danima vlada Internetom. Bushovi savjetnici tvrde da misteriozna izbočina nije ništa drugo do nabor na predsjednikovu sakou i odbacuju kao "potpuno smiješna" nagađanja da je Bush tijekom debate bio ozvučen kako bi primao savjete i odgovore "šaptača". "Ozbiljne medijske kuće su to istražile i odlučile da od toga ne stvaraju priču", rekao je glasnogovornik Bushove kampanje Scott Stanzel. Pa ipak, neobična izbočina privukla je pozornost ozbiljnih dnevnih listova, poput New York Timesa i Washington Posta. Priče su potaknuli brojni Bushovi politički neistomišljenici tvrdeći da je predsjednik imao skrivenu slušalicu u uhu i da je izbočina zapravo radio prijamnik kojim je bio povezan s političkim savjetnikom koji je stajao iza pozornice.

LONDON - Britanski princ Harry opovrgnuo je tvrdnje da je varao na završnom ispitu iz umjetnosti ove godine prije dovršenja školovanja na elitnoj privatnoj školi Eton kod Londona. Dvadesetogodišnji mlađi sin princa Charlesa i pokojne princeze Diane odgovorio je time na tvrdnje u tabloidu Sunday, u kojemu je profesorica umjetnosti izjavila kako joj je sugerirano da Harryu pomogne rješiti test. "Nije istina da je Harry varao na ispitima. To su neutemeljene tvrdnje učiteljice nezadovoljne zbog osobnog spora sa školom", objavila je Buckinghamska palača. Tvrdnje o lažiranju ispita iznijela je Sarah Forsyth, bivša profesorica umjetnosti na Etonu koja je podnijela tužbu zbog nezakonitog otkaza. Nakon srednje škole u kojoj je bio skloniji sportu nego učenju, Harry bi sljedeće godine trebao upisati prestižnu vojnu akademiju Sandhurst.

KOPENHAGEN - Atkinsova dijeta uspješna je zato što je dosadna, otkrili su danski stručnjaci. Nisu pronađeni nikakvi dokazi koji bi pokazivali da izbacivanje ugljikohidrata i uvođenje proteina u prehranu ubrzava trošenje energije, kažu znanstvenici. No, Atkinsova dijeta možda je uspješna jednostavno zato što osobe koje su je izabrale jednu manje jer im je izbor sužen i neprivlačan. Drugi faktor je to što osoba koja jede mnogo bjelančevina osjeća sitost, a to smanjuje unos hrane i tjelesnu težinu. Usporedba različitih dijeta pokazala je da su osobe na Atkinsovoj dijeti ili bilo kojoj drugoj dijeti bogatoj bjelančevinama nakon šest mjeseci izgubile više kilograma od osoba koje su izbacile masnoće iz prehrane. No, nakon 12 mjeseci, razlika se gotovo nije primjećivala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙