FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PODRAVKA POVUKLA PONUDU ZA CENTROPROIZVOD

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Prehrambena industrija Podravkaodlučila je povući svoju ponudu za preuzimanje većinskog udjelaupravljačkih dionica beogradske prehrambene tvrtke Centroproizvod,zbog, kako navode, okolnosti koje su onemogućile Podravku da po javnoobjavljenom pozivu realizira to preuzimanje.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Prehrambena industrija Podravka odlučila je povući svoju ponudu za preuzimanje većinskog udjela upravljačkih dionica beogradske prehrambene tvrtke Centroproizvod, zbog, kako navode, okolnosti koje su onemogućile Podravku da po javno objavljenom pozivu realizira to preuzimanje.

U Podravki napominju kako su se na povlačenje ponude odlučili zbog netransparentnosti samog procesa privatizacije u kojem je provedena sporna dokapitalizacija Centroproizvoda te sporova koji se vode na Trgovačkom i Vrhovnom sudu u Beogradu.

Sama pak odluka Podravke da se javi s ponudom za preuzimanje dionica Centroproizvoda donijeta je na bazi strategije Podravke kojom želi učvrstiti svoju poziciju vodeće prehrambene kompanije u jugoistočnoj Europi.

U svojoj ponudi Podravka je izrazila spremnost zadržati sve zaposlene na neodređeno vrijeme, zadržati obujam proizvodnje, unaprijediti tehnologiju i modernizirati proizvodnju te odmah platiti svim malim dioničarima 950 dinara po dionici Centroproizvoda.

Centroproizvod je po svom asortimanu srodan Podravki, a u tri pogona (Kava, Aroma, Bilje) pod markom "C" proizvodi se kava, čajevi, kuhinjska sol, senf, hren, paleta praškastih proizvoda, juhe i začini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙