FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 1. listopada 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 1. listopada 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Informacija o zahtjevu hrvatske Vlade da Uprava Ine smanjenjem marže reagira na rast cijena naftnih derivata došla je do Uprave Ine, međutim službenu obavijest INA još nije primila, potvrdio je jučer u Inino ime član Uprave i izvršni direktor za dobavu i preradu nafte i veleprodaje naftnih derivata Zorko Badnjak. Dodao je da će, kada dobije službenu obavijest, Ina prema njoj i postupiti. Premijer Sanader najavio je da će država pozorno pratiti rast cijena nafte i da će izravno intervenirati ako cijena benzina dosegne kritičnu razinu od 8 kuna.

ZAGREB - Od osnivanja vladina alimentacijskog fonda, koji je prema najavama trebao početi djelovati danas, zasad se odustalo zato što će se taj problem nastojati riješiti suradnjom budućih obiteljskih sudova i centara za socijalnu skrb, potvrđeno je u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Od alimentacijskog fonda privremeno se odustalo, među ostalim, i zbog reorganizacije sudova koju provodi Ministarstvo pravosuđa, rekao je glasnogovornik Ministarstva Tomislav Jurić.

ZAGREB - "Zaklada prof. Zlate Bartl", osnovana sa svrhom promicanja i poticanja stvaralačkog, inovativnog i znanstveno-istraživačkog rada među visokoobrazovanim mladim ljudima, osobito na tehničko-tehnološkom području, promovirana je sinoć u Zagrebu. Koprivnička prehrambena industrija Podravka osnovala je Zakladu kako bi se odužila osobi najzaslužnijoj za nastanak Vegete - najpoznatije Podravkine marke.

ZAGREB -Reprezentativna izložba "Dora Maar i Picasso - dodir pogledima" otvorena je sinoć u Klovićevim dvorima u Zagrebu. Otvorenju izložbe, koja je nastala suradnjom Klovićevih dvora i pariškog Muzeja Picasso, nazočni su, među brojnim uzvanicima, bili i predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednika Vlade Ivo Sanader i ministar kulture Božo Biškupić, koji je otvorio izložbu. Izložba se smatra svojevrsnom praizvedbom, jer je prvi put u takvu obliku pripremljena za Klovićeve dvore, na kojoj se mogu vidjeti djela najveće nadrealističke fotografkinje Dore Maar i slavnog slikara Pabla Picassa. Izložba obuhvaća 380 djela nastalih u razdoblju zajedničkog života i djelovanja tih dvoje umjetnika od 1935. do 1945.

ZAGREB -Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader ocijenio je da izložba "Dora Maar i Picasso", otvorena sinoć u Klovićevim dvorima, pokazuje svu veličinu to dvoje umjetnika, a istodobno i dokazuje da je Hrvatska u samom vrhu onih europskih zemalja koje znaju organizirati i najveće kulturne događaje.

ZAGREB - Zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište počelo je sinoć novu sezonu premijerom opere "Koriolan" Stjepana Šuleka u režiji Zorana Juranića i pod dirigentskim vodstvom maestra Pavla Dešpalja. Tom glazbenom dramom u tri čina, koju je Šulek skladao prema istoimenoj Shakespeareovoj drami, zagrebačka Opera obilježava 90. obljetnicu skladateljeva rođenja. Scenograf predstave je je Žorž Draušnik, kostimografkinja je Danica Dedijer-Marčić, a uz Zbor i Orkestra HNK nastupili su Tomislav Bekić, Ivanka Boljkovac, Željka Martić, Nikša Radovanović, Tvrtko Stipić, Davor Radić, Ozren Bilušić i drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙