FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA ČETVRTAK, 30. RUJNA

ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 30. rujna.
ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 30. rujna.

ZAGREB - Utvrđivanje popisa trgovačkih društava od posebnog državnog interesa, tema je kojom će se Hrvatski sabor baviti u nastavku 10. sjednice. Očekivanja da bi zastupnici mogli raspravljati i o novom stand-by aranžmanu Hrvatske i MMF-a, otklonio je predsjednik Sabora Vladimir Šeks kazavši da za ta to nisu ispunjene pretpostavke (9 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na sjednici hrvatske Vlade naći će se više prijedloga vezanih uz usklađivanje hrvatskog s europskim zakonodavstvom. Tako će članovi Vlade razmotriti prijedlog nacionalnog plana za borbu protiv organiziranog kriminala, prijedlog zakona o medicinski pomognutoj oplodnji, prijedlog odluke o osnivanju Nacionalnog fonda u Ministarstvu financija, itd. Vlada bi sa sjednice u hitnu saborsku proceduru trebala poslati i izmjene Zakona o šumama, a trebala bi odlučiti i o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora za izradu nacionalnog projekta navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem. Raspravu o novom prijedlogu zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji Vlada je odgodila za iduću sjednicu. (11 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović i član Izvršnog odbora Damir Gašparović održat će konferenciju za novinare na temu "Cijene rastu - što čini hrvatska Vlada?", (11 sati, prostorije stranke, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvaske stranke umirovljenika (HSU), na kojoj će predsjednik Vladimir Jordan govoriti o projektima HSU-a za djelotvorniju društvenu brigu o starijim osobama te nastavku dijaloga s Vladom o osnivanju posebnog nacionalnog fonda za obeštećenje umirovljenika (10 sati, Frankopanska 7/1).

ZAGREB - Sastanak predstavnica i dužnosnica državnih i vladinih ureda te civilnih ženskih inicijativa zaduženih za ravnopravnost spolova i unapređenje statusa žena u Hrvatskoj. Sastanku će prisustvovati predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik, predstojnica Vladinog ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac - Radin, koordinatorica Ženske mreže Hrvatske Bojana Genov, članica UN-ovog Odbora za praćenje Konvencije za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena Dubravka Šimonović. Nakon sastanka predviđena je kratka konferencija za novinare (11,15 sati, Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Preobraženska 4).

ZAGREB - Državno sudbeno vijeće (DSV) raspravljat će o stegovnoj odgovornosti sutkinje zagrebačkog Općinskog suda Silvije Sunčane Stubičar, sutkinje Općinskog suda u Pagu Zdenke Barić Čemeljić, zagrebačkog općinskog suca Damira Prišlina Krbavskog i suca Općinskog suda u Sisku Hrvoja Naglića (9 sati, Velika dvorana Vrhovnog suda, Trg N. Š. Zrinjskog 3).

BJELOLASICA - Otvorenje Kongresa hrvatskih znanstvenika koji se bave temeljnim molekularnim znanostima o životu i primjeni tih znanosti u biotehnologiji, farmaciji, medicini i zaštiti prirode. Kongres pod nazivom HDBM2004 organizira Hrvatsko društvo za biokemiju i molekularnu biologiju, a svečanom će otvaranju nazočiti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac. Ministar će nakon otvorenja održati plenarno predavanje (15,30 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske udruge poslodavaca - Udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja. Na konferenciji će biti riječi o prošlogodišnjem Saborskom izvješću o razminiranju, cijeni radnog sata razminiranja i Zakonu o humanitarnom razminiranju (13,30 sati, prostorije HUP-a, Pavla Hatza 12).

ZAGREB - Republički sindikat radnika hrvatske pošte i telekomunikacija organizira dvosatni prosvjed ispred HOTO tornja, sjedišta Hrvatskog telekoma, zbog promjene naziva HT-a (10 sati, Savska 32).

ZAGREB - Otvorena sjednica Glavnog odbora Hrvatskog liječničkog zbora i promocija knjige Vodeći hrvatski liječnici, u povodu 130 godina od prvog popisa hrvatskih liječnika (18 sati, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski).

PULA - U organizaciji Hrvatskog nacionalnog odbora za povijesne znanosti u Puli će se održati II. Kongres hrvatskih povjesničara. Ove je godine središnja tema "Hrvatska i eruopske integracije u povijesti" (10 sati, Hotel Brion).

ZAGREB - Izložba "Dora Maar i Picasso, dodir pogledima", otvara se u Klovićevim dvorima. Izložba se smatra svojevrsnom praizvedbom, jer je prvi put u takvu obliku pripremljena za Klovićeve dvore, na kojoj se mogu vidjeti djela najveće nadrealističke fotografkinje Dore Maar i slavnog slikara Pabla Picassa (19 sati).

ZAGREB - Svečano otvorenje prvog hrvatskog botaničkog simpozija (11 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Vukovarska 78).

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal - Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon - 01/ 48 08 600

fax - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙