FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAŠKI OPTUŽENIK LJUBIŠA BEARA PREDAO SE VLASTIMA U SRBIJI

BEOGRAD, 9. listopada 2004. (Hina) - Haški optuženik Ljubiša Beara,nekadašnji šef obavještajne uprave u vojsci bosanskih Srba, predao seu subotu navečer srbijanskim vlastima i bit će izručen Međunarodnomkaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY), priopćila je vlada uBeogradu.
BEOGRAD, 9. listopada 2004. (Hina) - Haški optuženik Ljubiša Beara, nekadašnji šef obavještajne uprave u vojsci bosanskih Srba, predao se u subotu navečer srbijanskim vlastima i bit će izručen Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY), priopćila je vlada u Beogradu.

Beara je po individualnoj odgovornosti optužen za genocid, kršenje ratnog prava i običaja i zločine protiv čovječnosti počinjene u Bosni i Hercegovini.

Prema priopćenju vlade Srbije, Ljubiša Beara bi još tijekom subotnje večeri, zajedno sa srbijanskim ministrom pravosuđa Zoranom Stojkovićem, trebao otputovati u Den Haag.

Beara je izjavio da se predao kako bi zaštitio interese države i svoju obitelj. Naglasio je da "ima povjerenja u vladu Srbije" i da od nje "očekuje da će za njega pružiti sva jamstva da ga se pusti na slobodu do početke suđenja, osigurati mu materijalnu pomoć, kao i pomoć u obrani tijekom procesa pred Haaškim sudom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙