FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čehok: potrebna hitna međunarodna arbitraža

SAVUDRIJA, 9. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik HSLS-a Ivan Čehokna današnjoj se konferenciji za novinare u savudrijskoj luci založioda se zbog učestalih incidenata međusobni sporovi između Hrvatske iSlovenije u idućih mjesec dana upute na međunarodnu arbitražu.
SAVUDRIJA, 9. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok na današnjoj se konferenciji za novinare u savudrijskoj luci založio da se zbog učestalih incidenata međusobni sporovi između Hrvatske i Slovenije u idućih mjesec dana upute na međunarodnu arbitražu.

Predložio je da se u međuvremenu na području Savudrijske vale donese privremeni sporazum o korištenju Vale kako bi se izbjegli ekscesi između hrvatskih i slovenskih ribara.

Čehok je pozvao Slovence da više ne provociraju u hrvatskim teritorijalnim vodama.

"Apeliram na zdrav razum, razumijevanje i smirivanje strasti, jer očigledno dobrosusjedski odnosi nemaju alternative", kazao je.

Međunarodna arbitraža nije sramotan postupak, jer i ostale države međusobne sporove rješavaju na taj način, rekao je Čehok. Napomenuo je kako privremeni sporazum ne bi smio ići na štetu hrvatskih ribara.

Osvrnuvši se na predstojeće lokalne izbore, Ivan Čehok je ustvrdio kako slijedi trend povratka HSLS-a u istarske općine i gradove, te kako je ta stranka u Istri spremna na razne kolaicije, osim s IDS-om.

Županijski predsjednik HSLS-a Sandro Jurman je rekao kako je u tijeku traženje koalicijskih partnera radi, kako je kazao, razbijanje monopola IDS-ove vlasti.

Ocijenio je da se hrvatska politička scena neće dalje bipolarizirati, nego pluralizirati, u čemu će, smatra on, ojačati uloga HSLS-a.

Čehok je još dodao da HSLS zagovara neposredne izbore za gradonačelnike, radi sprječavanja, kako je kazao, partitokracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙