FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TRI TISUĆE PALESTINACA NA POGREBU HAMASOVA ČELNIKA

DAMASK, 27. rujna 2004. (Hina/AFP) - Oko tri tisuće Palestinacasudjelovalo je u ponedjeljak u južnom predgrađu glavnog grada SirijeDamaska na pogrebu čelnika radikalnog pokreta Hamas koji je ubijen unedjelju u atentatu automobilom-bombom za koji se sumnjiči Izrael.
DAMASK, 27. rujna 2004. (Hina/AFP) - Oko tri tisuće Palestinaca sudjelovalo je u ponedjeljak u južnom predgrađu glavnog grada Sirije Damaska na pogrebu čelnika radikalnog pokreta Hamas koji je ubijen u nedjelju u atentatu automobilom-bombom za koji se sumnjiči Izrael.

Truplo Ezzeddina Šeika Halila umotano u zeleno-bijelu Hamasovu zastavu položeno je u zemlju u palestinskom izbjegličkom logoru Yarmuk, u nazočnosti člana političkog ureda te organizacije Muse Abu Marzuka.

Pogreb je protekao u miru, ali je mnoštvo uzvikivalo slogane u kojima su Hamasov oružani ogranak, brigade Ezzeddina al-Qassama, pozivali na odmazdu.

Damask je optužio Izrael da je odgovoran za taj "teroristički čin". Izrael je neizravno priznao da je kriv za napad na Halila, a većina izraelskih glasila u ponedjeljak je potvrdila da je ubojstvo imalo obilježja akcije izraelskih tajnih služba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙