FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA ĆE RAZRADITI NOVI KONCEPT NACIONALNE SIGURNOSTI

MOSKVA, 29. rujna 2004. (Hina/AFP) - Rusija će razraditi novi konceptnacionalne sigurnosti kako bi se učinkovitije suprostavila terorizmu,rekao je u srijedu tajnik ruskog Vijeća sigurnosti Igor Ivanov nakonferenciji za novinare.
MOSKVA, 29. rujna 2004. (Hina/AFP) - Rusija će razraditi novi koncept nacionalne sigurnosti kako bi se učinkovitije suprostavila terorizmu, rekao je u srijedu tajnik ruskog Vijeća sigurnosti Igor Ivanov na konferenciji za novinare.

"Na zahtjev predsjednika Putina počinjemo obnavljati koncept nacionalne sigurnosti", izjavio je Ivanov.

Prijašnji koncept razrađen je 2000. i poslužio je za "izradu važnih dokumenata, posebice za vanjsku politiku i vojnu doktrinu", objasnio je.

"Ušli smo u 21. stoljeće i suočeni smo s novim prijetnjama koje zahtijevaju prikladnu analizu i pristupe", naglasio je bivši šef ruske diplomacije i dodao da "borba protiv međunarodnog terorizma dolazi u prvi plan".

"Treba razraditi sustav mjera kako bi svaki dužnosnik i svaka osoba znali reagirati u određenoj situaciji u slučaju terorističke prijetnje", rekao je.

On misli da bi se uskoro u Rusiji trebala izraditi klasifikacija razine prijetnji. U dvostrukom atentatu na dva zrakoplova, samoubilačkom atentatu blizu stanice metroa u središtu Moskve, otmici u školi u Beslanu poginulo je više od 400 osoba od kraja kolovoza.

Odgovornost za te atentate preuzeli su čečenski separatisti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙