FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 8. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 8. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ČAKOVEC - Policija je uhitila osumnjičenika za teško umorstvo iz koristoljublja, koje se dogodilo u srijedu oko 19,35 sati u Nedelišću kraj Čakovca, izvijestila je policija na izvanrednoj konferenciji za novinstvo. Riječ je o konzumentu opojnih droga koji do sada nije bio evidentiran kao počinitelj bilo kakvih kaznenih djela ili prekršaja. Osumnjičeni je danas priveden u Istražni centar Županijskog suda u Varaždinu.

ZAGREB - Tri sindikata prosvjete koji su 5. listopada organizirali štrajk učitelja i profesora danas su predsjedniku Vlade i ministrima financija te znanosti, obrazovanja i športa uputili pisma s pet zahtjeva koje trebaju ispuniti do 15. listopada. Sindikati traže da do 15. listopada započnu pregovore o plaćama za 2005., Božićnici i drugim materijalnim naknadama, kao što je to uobičajeno prije donošenja državnog proračuna. Uz ino, traže zajednički razgovor s tri sindikata o o ukupnom stanju i budućem položaju prosvjete i znanosti.

ZAGREB - Dvadesetogodišnji mladić ostao je bez dijela desnog uha koji mu je noćas iza pola noći, pretpostavlja se iz čista mira, odgrizao drugi dvadesetogodišnjak u Šubićevoj ulici u širem središtu Zagreba, izvijestila je danas policija. Nasilnik, za kojeg se pretpostavlja da je tada bio pijan, odgrizao ej mladiću jednu trećinu desnog uha. Ozlijeđeni mladić je potom uzeo otkinuti komad uha i sam se uputio u bolnicu, gdje mu je otkinuti dio uške sašiven. Napadača je policija uhitila te je priveden istražnom sucu. U policiji napominju da se napadač i žrtva od ranije nisu poznavali.

ZAGREB - U povodu 50. obljetnice prvoga nastupa hrvatskoga glumca Relje Bašića na filmu i 30. obljetnice "Teatra u gostima", čiji je on pokretač, objavljena je monografija "Teatar u gostima - 30 godina putujućega kazališta 1974.-2004." te knjiga "Relja Bašić -50 godina kazališnog i filmskog stvaralaštva". Priređivač knjige o Relji Bašiću, kojega je kritika nazvala najzagrebačkijim od svih hrvatskih glumaca, Igor Mrduljaš skupio je sve činjenice o njegovu djelovanju u hrvatskom i stranom filmu i televizijskome dramskom programu te njegova glumačka i redateljska ostvarenja proteklih desetljeća. Bašića je u srijedu u Parizu UNESCO proglasio umjetnikom za mir.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙