FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EGIPAT: MEĐUNARODNA ŠUTNJA O GAZI KAO "ZELENO SVIJETLO"

KAIRO, 5. listopada 2004. (Hina/AFP) - Šutnja međunarodne zajednice oizraelskim vojnim operacijama mogla bi se protumačiti kao "zelenosvijetlo" za nastavak tih operacija, izjavio je u utorak egipatskiministar vanjskih poslova Ahmad Aboul Gheith.
KAIRO, 5. listopada 2004. (Hina/AFP) - Šutnja međunarodne zajednice o izraelskim vojnim operacijama mogla bi se protumačiti kao "zeleno svijetlo" za nastavak tih operacija, izjavio je u utorak egipatski ministar vanjskih poslova Ahmad Aboul Gheith.

"Šutnja međunarodne zajednice o ozbiljnosti situacije u Gazi i njezino negativno stajalište prema vojnim operacijama mogle bi se u Izraelu protumačiti kao zeleno svijetlo za nastavak operacija", kazao je Gheith novinarima.

"Palestinski bi narod tu šutnju mogao protumačiti kao da se međunarodna zajednica odrekla međunarodnog prava, sigurnosti i mira", objasnio je egipatski ministar.

On je istaknuo da je od egipatskih veleposlanika u zemljama članicama Vijeća sigurnosti zatražio da "poduzmu brojne kontakte" i od tih zemalja zatraže da, na raspravama o krizi unutar Vijeća sigurnosti, odgovore na palestinske i arapske zahtjeve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙