FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SIRIJA I EGIPAT TRAŽE BRŽU USPOSTAVU PALESTINSKE DRŽAVE

DAMASK, 15. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Izrael bi trebao započetipregovore s Palestincima o uspostavi palestinske države, izjavili su usrijedu čelnici Egipta i Sirije nakon sastanka u Damasku.
DAMASK, 15. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Izrael bi trebao započeti pregovore s Palestincima o uspostavi palestinske države, izjavili su u srijedu čelnici Egipta i Sirije nakon sastanka u Damasku.

Sirijski predsjednik Bashar al-Asad i njegov egipatski kolega Hosni Mubarak rekli su da bi Izrael "trebao početi pregovore o uspostavi neovisne palestinske države", prenose službene novinske agencije tih dviju arapskih država.

Izraelski premijer Ariel Sharon izjavio je u srijedu da njegova zemlja ne slijedi "smjernice" najnovijeg bliskoistočnog mirovnog plana, donesenog uz potporu Sjedinjenih Država. Njime se predviđa uspostava palestinske države do 2005. godine.

Asad i Mubarak su također izrazili potporu dijalogu između palestinskih frakcija pod egipatskim pokroviteljstvom kako bi se postiglo jedinstvo na palestinskoj strani, prenose agencije.

Egipat je mjesecima pomagao Palestincima u reorganizaciji palestinskih sigurnosnih službi i u pokušaju postizanja političkog sporazuma o suradnji svih palestinskih frakcija nakon izraelskog povlačenja iz Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙