FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 8. listopada 2004.(Hina) -
ZAGREB, 8. listopada 2004.(Hina) -

INDIANAPOLIS/ZAGREB

Prvoga dana Svjetskog prvenstva u plivanju u 25-metarskim bazenima u Indianapolisu Sanja Jovanović je zauzela 11. mjesto u disciplini 100 metara leđno.Mlada je Dubrovkinja u kvalifikacijama isplivala osmo vrijeme sa 1:01.22 minuta, a u polufinalu je bila ukupno 11. sa vremenom od 1:01.17 minuta. Drugoga dana SP-a nastupit će naša najveći adut Duje Draganja u kvalifikacijama na 50 slobodno, u kojima ima peto prijavljeno vrijeme, a u istoj disciplini nastupit će i Bruno Barbić sa 26. prijavljenim rezultatom.

CHIVASSO

Hrvatski boćari Jure Maglić u disciplini klasično, Ante Papak u brzinskom izbijanju, Sandro Gulja u preciznom izbijanju, te štafeta Papa-Mardešić plasirali su se u polufinala na Svjetskom prvenstvu koje se održava u talijanskom Chivassu.Papak je u četvrtfinalu brzinskog izbijanja pogodio 43 od 50 pokušaja, te se s tim rezultatom plasirao u polufinale koje je na rasporedu u petak u 11.30 sati.Maglić je u disciplini klasično u četvrtfinalu svladao predstavnika iz Srbije i Crne Gore Petkovića za 13-9, te će nastupiti u polufinalu u petak u 20.30 sati.Sandru Gulji je i 17 bodova u četvrtfinalu preciznog izbijanja bilo dovoljno za ulazak među četiri najbolja.Papak i Mardešić su u štafeti pogodili 44 od 57 boća, što je također bilo dovoljno za ulazak u borbu za medalje koja je na rasporedu u petak u 17.30 sati.Jedini naš predstavnik koji se nije uspio probiti u polufinale je Alen Guštin u bližanju i izbijanju u krug. Njega je u četvrtfinalu sa 30-24 svladao Francuz Pingeon.U petak će nastupiti i hrvatski par koji će u četvrtfinalu odmjeriti snage s predstavnicima Srbije i Crne Gore (15 sati).

VALENCIA/ZAGREB

Talijanska momčad Piu39, u kojoj kao prvi Hrvat na jednom natjecanju Americas Cupa nastupa Karlo Kuret, domogla se povijesne, prve pobjede na drugoj pripremnoj regati Americas Cupa u Valenciji. Klub sa jezera Garda pobijedio je u četvrtoj utrci južnoafrički Team Shosholoza za 38 sekundi, a Splićanin je kao član posade na poziciji "runnera" aktivno sudjelovao u trijumfu, koji je odmah potom malo pokvarila činjenica da je Piu39 izgubio petu utrku od francuskog K-Challengea.Kuretov Piu39 zasad je na sedmom mjestu od ukupno osam sudionika sa jednom pobjedom, a vode sa po četiri pobjede i jednim porazom talijanska Luna Rossa, novozelandski Team Emirates i švicarski Alinghi, na čijem je brodu kao gost jedrio i španjolski kralj Juan Carlos. Treba napomenuti da od osam Americas Cup kormilara iz Valencije samo Južnoafrikanac Meek nikad nije bio na hrvatskom ACI Cupu na kojem su pobijeđivali Barker, Dickson i Presti.

SUZUKA

Svjetski prvak formule 1 Michael Schumacher (Ferrari) bio je najbrži na oba slobodna treninga na stazi Suzuka pred nedjeljnu Veliku nagradu Japana, pretposljednju utrku SP-a. Na prvom treningu Nijemcu su se najviše približili Talijan Giancarlo Fisichella (Sauber) i Brazilac Rubens Barrichello (Ferrari), a drugom je Barrichella na trećem mjestu zamijenio Finac Kimi Raikkoenen (McLaren).Oba treninga vozila su se po vrlo jakoj kiši, tako da su se svi bolidi makar jednom okrenuli na stazi, a težih izlijetanja srećom nije bilo. Organizatori su u velikim teškoćama jer će središnji Japan preko vikenda pogoditi tajfun "Maon" sa vjetrom do 180 km/h, pa se čak razmišlja o odgodi subotnjih kvalifikacija za nedjelju prije same utrke.

TOKIO

Rezultati sa WTA i ATP teniskog turnira u Tokiju:

WTA, polufinale:

Mashona Washington (USA) - Klara Kukalova (ČEŠ/7) 3-6, 7-5, 6-2

Maria Šarapova (RUS/1) - Tamarine Tanasugarn (TAJL) 6-2, 6-3

ATP, četvrtfinale:

Jiri Novak (ČEŠ/5) - Paradorn Srichaphan (TAJL/4) 6-4, 6-4

Lleyton Hewitt (AUS/1) - Cyril Saulnier(FRA/9) 7-5, 6-1

Bohdan Ulihrach (ČEŠ) - Björn Phau (NJEM) 7-5, 6-4

INDIANAPOLIS

Junaci prvoga dana Svjetskog plivačkog prvenstva u 25-metarskim bazenima u Indianapolisu su Amerikanka Kaitlin Sandeno i najbolji plivač današnjice Michael Phelps. U prvom nastupu nakon OI u Ateni, na kojima je osvojio čak osam medalja, Phelps je uzeo zlato na 200 slobodno i tako na najbolji način započeo prvenstvo na kojem će se natjecati još u pet disciplina, a u svima je glavni favorit za zlato. Phelpsa je prvoga dana ipak zasjenila Kaitlin Sandeno, trostruka osvajačica odličja u Ateni, koja je uzela čak tri zlata - na 200 leptir, 400 mješovito i u štafeti 4x200 slobodno. Nastup 21-godišnje Sandeno bio je pod velikim upitnikom jer je u kvalifikacijama snažno glavom udarila u reklamu, doživjevši lakši potres mozga.

SUZUKA

Nova momčad Formule 1, Midland F1, financirana od strane ruskih ulagača, službeno ulazi u Svjetsko prvenstvo F1 u sezoni 2006, javlja Reuters. Vlasnik nove momčadi je korporacija Midland Group, registrirana u Guernseyu od nekolicine ruskih i kanadskih poslovnih ljudi, a bolid će im napraviti talijanski proizvođač Dallara, dok se još uvijek pregovara o izboru vozača i motora.Ovo će biti ruska momčad i nadamo se da ćemo naći dovoljno dobroga ruskoga vozača, kazao je predsjednik Midlanda Alex Shnaider, kanadski državljanin rođen u Sankt Petersburgu, dodavši kako su on i njegovi suradnici došli do zaključka kako se u F1 isplati ulagati. Izračunali smo da će nam godišnje trebati oko 100 milijuna dolara, a to je za nas prihvatljiva cijena, kazao je 36-godišnji Shnaider. Midland Group je uvjeren da može funkcionirati u F1 unatoč ogromnim troškovima zbog kojih su momčadi Jaguar, Jordan i Minardi pred gašenjem, a proizvođač motora Cosworth na prodaji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙