FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EGIPAT ZAHTIJEVA "BRZO OSLOBOĐENJE SVIH TAOCA"

KAIRO, 25. rujna 2004. (Hina) - Egipat traži "brzo oslobođenjeegipatskih državljana i svih taoca" u Iraku, izjavio je u subotuglasnogovornik predsjedništva Magued Abdel Fattah.
KAIRO, 25. rujna 2004. (Hina) - Egipat traži "brzo oslobođenje egipatskih državljana i svih taoca" u Iraku, izjavio je u subotu glasnogovornik predsjedništva Magued Abdel Fattah.

"Predsjednik Hosni Mubarak iznimno pozorno prati tijek otmica egipatskih državljana u Iraku. Tražimo od otmičara da oslobode egipatske državljane, kao i sve taoce", rekao je Abdel Fattah nakon sastanka šefa države s članovima vlade.

"Egipat se protivi uporabi taoca za postizanje političkih ili gospodarskih ciljeva", nastavio je glasnogovornik.

Šestorica Egipćana, čija je sudbina u subotu i dalje bila nepoznata, oteti su u srijedu. Za sada nijedna skupina nije preuzela odgovornost za njihovu otmicu niti je postavila uvjete za njihovo oslobađanje. Egipćani su, kao i dvojica Iračana oteta s njima, djelatnici egipatske telekomunikacijske tvrtke Orascom.

Muslimanska braća, glavna oporbena stranka u Egiptu, osudila je otmicu šestorice Egipćana u Iraku i tražila njihovo oslobođenje u priopćenju prenesenom u subotu agenciji France Presse.

"Osuđujemo otmicu koja se kosi s elementarnim načelima islama i tražimo od otmičara da brzo oslobode otete", rekao je u priopćenju vrhovni vođa Muslimanske braće Mohamed Mehdi Akef.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙