FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAPSKA LIGA UPUTILA APEL OPĆOJ SKUPŠTINI I VS UN-A

KAIRO, 3. listopada 2004. (Hina/AFP) - Arapska liga zadužila jearapsku skupinu unutar Ujedinjenih naroda da uputi "žurni" apel Općojskupštini i Vijeću sigurnosti UN-a "kako bi se zaustavio izraelski ratza istrebljenje palestinskog naroda".
KAIRO, 3. listopada 2004. (Hina/AFP) - Arapska liga zadužila je arapsku skupinu unutar Ujedinjenih naroda da uputi "žurni" apel Općoj skupštini i Vijeću sigurnosti UN-a "kako bi se zaustavio izraelski rat za istrebljenje palestinskog naroda".

U priopćenju objavljenom nakon nedjeljne sjednice u Kairu, Arapska liga je donijela odluku da će "zadužiti arapsku skupinu u UN-u da uputi žurni poziv Općoj skupštini i Vijeću sigurnosti UN- kako bi se zaustavio izraelski rat za istrebljenje palestinskog naroda i zatražila nužna međunarodna zaštita za taj narod sukladno ugovorima iz Ženeve i međunarodnom pravu".

Liga usto traži od Kvarteta (SAD, Rusija, UN, Europska unija) da "preuzme punu odgovornost i čim prije zauzme odlučno stajalište kako bi se zaustavila izraelska agresija na palestinski narod".

Liga također poziva humanitarne organizacije da "pruže žurnu pomoć palestinskom narodu kako bi izašao iz teške humanitarne krize u koju je zapao".

Izrael je u utorak na sjeveru pojasa Gaze započeo vojnu operaciju pod nazivom "Dani pokajanja", kako bi spriječio ispaljivanje raketa s palestinskog na izraelsko područje. Od početka te ofenzive ubijena su 63 Palestinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙