FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

HAMBURG - Velika većina muškaraca, njih sedam od deset, želi suprugu koja nema seksualnih predrasuda, a čak svaki četvrti očekuje da mu odabranica kuha kao majka, pokazalo je istraživanje nedavno provedeno u Njemačkoj. Istraživanje koje je na uzorku od tisuću muškaraca proveo jedan njemački ženski magazin također je otkrilo da više od polovine ispitanika od svojih partnerica traži da budu razumne u trošenju novca i pridonose kućnom budžetu. Pokazalo se da čak 51 posto muškaraca voli žene koje im se odmah ne suprotstavljaju, dok 48 posto svoje partnerice radije ne bi pitali za mišljenje. Jedan od trojice muškaraca ne želi da se od njih očekuju česti darovi ili iskazivanje ljubavi prema partnericama.

KUALA LUMPUR - Malezijski 72-godišnjak ovog se tjedna oženio čak 53 put, no on ipak tvrdi da nije playboy iako su mu neki brakovi trajali tek nekoliko dana. Posljednja odabranica Kamarudina Mohamada ujedno je i njegova prva. Novu je suprugu ponovno oženio u nedjelju, nakon što su se razveli daleke 1958. Njoj su sada 74 godine. U međuvremenu Mohamad se vjenčao s 51 ženom, uključujući jednu Engleskinju i dvije Tajlanđanke. "Nisam playboy. Jednostavno volim lijepe žene", izjavio je mladoženja za novine New Straits Times. Dodao je da se sa svim prijašnjim suprugama razveo, osim s posljednjom koja je umrla od raka. "Moj najkraći brak, prije nekoliko godina, trajao je dva dana, a najduži je bio onaj s posljednjom suprugom, Tajlanđankom, s kojom sam bio oženjen 20 godina", rekao je.

WASHINGTON - Vlada američkog predsjednika Georgea W. Busha odlučila je pooštriti embargo na uvoz kubanskih cigara. "Odsad je na snazi opći embargo na cigare koje dolaze s Kube", piše u priopćenju koje je ovog tjedna objavilo američko ministarstvo financija. Dosad je zakon tolerirao da Amerikanci koji smiju putovati na Kubu unesu u SAD do 100 dolara vrijedne kubanske proizvode, uključujući cigare. U novom se tekstu ukida ta odredba. Zakonski propisi vezani uz kubanske proizvode iznimno su strogi. Tako državljanin ili osoba sa stalnim boravkom u SAD-u ne smije kupiti cigaru ili kubanski alkohol u nekoj trećoj zemlji, makar ga kanio konzumirati izvan SAD-a. Kršenje tog zakona može prekršitelja stajati do milijun dolara kad se radi o tvrtki ili 250 tisuća dolara kad je posrijedi pojedinac, te zatvorske kazne do deset godina, objavilo je ministarstvo financija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙