FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKI PČELARSKI SAVEZ OBILJEŽAVA 50. OBLJETNICU

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski pčelarski savez (HPS)obilježit će dvodnevnom manifestacijom koja će se održati 16. i 17.listopada 50. obljetnicu svog rada te 100. godišnjicu rođenjautemeljitelja saveza akademika Ive Tomašeca.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski pčelarski savez (HPS) obilježit će dvodnevnom manifestacijom koja će se održati 16. i 17. listopada 50. obljetnicu svog rada te 100. godišnjicu rođenja utemeljitelja saveza akademika Ive Tomašeca.

HPS danas ima više od 3.000 članova kroz 85 pčelarskih udruga

Radni dio manifestacije, kako je na konferenciji za novinare istaknuo predsjednik HPS-a Nikola Kezić, bit će održan u Zagrebu, a uz domaće predavače okupit će predavače iz Njemačke, Austrije, Češke, Mađarske i drugih zemalja.

Oni će u svojim izlaganjima obrađivati teme poput gospodarskog položaja hrvatskog pčelarstva, kao i što hrvatske pčelare očekuje ulaskom Hrvatske u Europsku uniju. Bit će riječi i o uzgoju i selekciji pčelinjih matica, najnovijim istraživanjima u liječenju bolesti pčela, metodama i selekciji medonosnih pčela itd.

Drugi dan manifestacije održati će se u Novom Marofu, rodnom mjestu akademika Tomašeca. Tom prigodom otkrit će se bista akademika Tomašeca ispred Osnovne škole u Novom Marofu te spomen ploča na njegovoj rodnoj kući.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙