FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uginuo policijski pas Rex, poznati otkrivač droge

OROSLAVJE, 4. listopada 2004. (Hina) - Na imanju svojega vodiča,policajca Željka Božičeka u Andraševcu, uginuo je policijski pas zaotkrivanje droge, njemački ovčar Rex.
OROSLAVJE, 4. listopada 2004. (Hina) - Na imanju svojega vodiča, policajca Željka Božičeka u Andraševcu, uginuo je policijski pas za otkrivanje droge, njemački ovčar Rex.

Pas je svoju popularnost izborio prvom velikom zapljenom droge na graničnom prijelazu Macelju, kada je potkraj 2002. godine u posebno izrađenom sanduku specijalnog vozila nanjušio 9,35 kilograma amfetamina u prahu i 6,17 kilograma u tabletama, zbog čega je varaždinski autoprijevoznik Stjepan Gajski (40) na Županijskom sudu u Zlataru lani osuđen na 9 godina zatvora.

Druga Rexova žrtva bio je hrvatsko-nizozemski državljanin Stevo Škorić (31), koji je preklani 18. studenog, također na Macelju, uhićen prilikom prijevoza 21.600 tableta ecstasyja, 18,87 kilograma amfetamina i 198,7 grama kokaina, a danas izdržava desetogodišnju zatvorsku kaznu. Ta je zapljena Rexu priskrbila zvjezdani status, jer je rekordnu pošiljku droge za beogradsko narkomansko tržište otkrio dobro skrivenu u spremniku za benzin .

Za te dvije uspješne akcije zagorski je policajac Željko Božiček 2003. primio i MUP-ovu godišnju nagradu, koju je posvetio svojem četveronožnom partneru. Kako je po psećim mjerilima zašao u zlatno doba, desetogodišnjeg je Rexa njegov vodič udomio, a MUP je zaslužnom psu, koji je uginuo u subotu, osigurao besplatnu hranu do kraja života.

Kako se doznaje iz PU krapinsko-zagorske, Rexovo truplo otpremljeno je na obdukciju na zagrebački Veterinarski fakultet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙