FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UMRO SPORTSKI NOVINAR FEDOR KATARINIĆ

ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Poznati zagrebački i hrvatskisportski novinar, prevodilac i turistički djelatnik Fedor Katarinićpreminuo je u Zagrebu u 84. godini.
ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Poznati zagrebački i hrvatski sportski novinar, prevodilac i turistički djelatnik Fedor Katarinić preminuo je u Zagrebu u 84. godini.

Novinar Katarinić rođen je 29. listopada 1920. u Rijeci, gdje se i školovao. Novinarstvom se počeo baviti tijekom rata kao dopisnik "Glasa Primorja", a od 1946., pa sve do odlaska u mirovinu 1970., radio je u Novinskoj agenciji Tanjug kao prvi agencijski sportski novinar iz Zagreba i Hrvatske.

Izvještavao je sa svih značajnijih sportskih dogđaja u Hrvatskoj, a njegovi tekstovi objavljivani su u mnogim uglednim svjetskih listovima.

Ostao je upamćen kao objektivan novinar, pravi profesionalac kome je informacija uvijek bila na prvom mjestu.

Istodobno, bio je i jedan od najuglednijih zagrebačkih i hrvatskih turističkih vodiča i prevodilaca, koji je govorio španjolski, francuski, portugalski, talijanski i ruski. Aktivan je bio i u turističkom savezu Zagrebu, gdje je uz ostalo bio i predsjednik Sekcije turističkih vodiča Grada Zagreba.

Posljednji ispraćaj Fedora Katarinića bit će u petak, 1. listopada u 12,10 sati, na krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙