FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLOVENIJA: DANAS ROK ZA PRIMJEDBE O REGULARNOSTI

LJUBLJANA,6. listopada(Hina) - U Sloveniji u srijedu istječe trodnevnizakonski rok u kojemu je moguće uložiti primjedbe na mogućenepravilnosti ili propuste u radu izbornih organa, a tu će mogućnostpo svoj prilici iskoristiti Slovenska demokratska stranka (SDS)Janeza Janše.
LJUBLJANA,6. listopada(Hina) - U Sloveniji u srijedu istječe trodnevni zakonski rok u kojemu je moguće uložiti primjedbe na moguće nepravilnosti ili propuste u radu izbornih organa, a tu će mogućnost po svoj prilici iskoristiti Slovenska demokratska stranka (SDS) Janeza Janše.

"Odluku ćemo donijeti još danas, u zakonskom roku", rekla je u telefonskom razgovoru predstavnica za tisak SDS-a Marjetka Raušl.

SDS je u utorak popodne u priopćenju za javnost naveo da će od državne izborne komisije zahtijevati ponovno prebrojavanje glasova na nekim biralištima. Razlog je neslaganje podataka o izbornom rezultatu Demokratske stranke umirovljenika (DESUS), koja je po privremenim rezultatima izborne komisije prešla izborni prag i dobila 4 mandata, dok po podacima s terena koje ima SDS izborni prag nije prešla nego je osvojila 3,8 posto glasova.

U slučaju da se potvrdi kako DESUS nije ušao u parlament, 4 mandata koja su pripisana toj stranci dijelila bi se najuspješnijim strankama po izbornom rezultatu. Rezultat bi bio da bi SDS sa dvije druge stranke desnog centra - Novom Slovenijom (N.Si) Andreja Bajuka i Slovenskom pučkom strankom (SLS) Janeza Podobnika dobio dodatna dva mandata i većinu od 47 sjedišta u 90-članskom parlamentu.

SDS će, prema priopćenju od jučer, zbog razlike o podacima s nekih birališta predložiti izbornim komisijama nekih izbornih jedinica, odnosno državnoj izbornoj komisiji, provjeru unosa podataka za pojedine glasačke listiće iz zapisnika izbornih odbora u računala mjesnih izbornih komisija, te ponovno prebrojavanje glasačkih listića s nekih birališta gdje je došlo do bitnih razlika u podacima.

Osim toga, stranka je upozorila da je u radu jednog od izbornih odbora sudjelovala osoba koja je u isto vrijeme bila kandidat na izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙