FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati.
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Postoji sumnja da je najmanje sedam bivših i sadašnjih učitelja Waldorfske škole fizički i psihički zlostavljalo najmanje dvadeset i osmero djece, nalaz je Stručnog povjerenstva što ga je danas predstavio ministar znanosti, prosvjete i športa Dragan Primorac. Ministar je potvrdio da je naložio temeljitu istragu kako bi se utvrdilo nije li se i u Ministarstvu išlo linijom manjeg otpora. Waldorfska škola u Zagrebu dobit će rješenje za rad, pomoći će joj se da što lakše pokrene obrazovanje, pojačat će se stručni nadzor rada škole, a uočene nepravilnosti, među kojima sumnje u zlostavljanje djece, bit će predane u postupak nadležnim tijelima, rekao je Primorac na konferenciji za novinare.

ZAGREB - Republički sindikat radnika HPT-a priopćio je danas da prekida pregovore o restrukturiranju HT-a jer je ogorčen najavom predsjednika Uprave Ivice Mudrinića u nedavnom intervjuu Jutarnjem listu da najavljenih 700 otpuštanja nije kraj smanjivanju broja zaposlenih u HT-u. Nakon sastanka održanog 17. rujna sindikat je smatrao kako je otvoren put ka zaustavljanju procesa smanjivanja broja radnika HT-a, no Mudrinić je u intervjuu upozorio da najavljenih sedamsto otpuštanja nije kraj nego samo "početak otvaranja Pandorine kutije".

VUKOVAR - Nekoliko stotina bivših radnika tvornice Borovo, članova Udruženja radnika "Borova", danas je mirno prosvjedovalo ispred te tvornice u vukovarskoj četvrti Borovo naselje, tražeći, kako kažu, "prava koja im pripadaju iz radnog odnosa". Udruženje radnika "Borova" okuplja oko 3700 bivših radnika, većinom srpske nacionalnosti, koji su u vrijeme srpske okupacije Vukovara ostali na okupiranom području i nastavili raditi u "Borovu". Nakon što su pročitani zahtjevi, prosvjednici su se mirno razišli.

ZAGREB - Samostalni sindikat djelatnika u zrakoplovstvu, koji okuplja državne službenike i namještenike zaposlene u Zrakoplovno tehničkom zavodu u Velikoj Gorici, najavio je danas mogućnost štrajka upozorenja zbog zakidanja službenika na dodacima na plaću. Ministarstvo obrane još nije donijelo Pravilnik o dodacima na plaću, iako je to trebalo učiniti još prije dvije godine, tako da je tristotinjak službenika Zrakoplovno tehničkog zavoda trenutno zakinuto za iznos od 12.000 do 15.000 kuna po radniku, izjavio je čelnik sindikata Marijan Luketić.

BOŽJAKOVINA - Pedesetak od ukupno 250 bivših radnika "Agrokoke" upozorilo je danas da je poslodavac ugasio proizvodnju u posljednjoj od ukupno šest farmi, a unatoč obećanju izbjegava im isplatiti zaostale plaće, putne troškove i otpremnine. Bivši radnici upozorili su na konferenciji za novinare na farmi u Božjakovini da su ostali bez otpremnina i plaća za lipanj, srpanj i kolovoz, što ukupno iznosi 650.000 kuna.

ZAGREB - Kaskader Siniša Hajdinac umro je jutros u bolnici od posljedica teških ozljeda koje je zadobio prilikom prekjučerašnjeg skoka sa zgrade tijekom snimanja televizijske serije, doznaje se u bolnici Zagreb. Po riječima dežurnog liječnika na Odjelu intenzivne njege, 32-godišnji Siniša Hajdinac preminuo je jutros u 9,30 sati od posljedica teških ozljeda glave i kralježnice, nakon što je dva dana bez svijesti bio priključen na aparate koji su ga održavali na životu.

ZAGREB - Isplata dječjeg doplatka za kolovoz počet će u srijedu, 22. rujna, izvijestio je danas Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Doplatak će dobiti 251.743 korisnika za 484.161 djece, a za isplatu će trebati gotovo 127 milijuna kuna.

ZAGREB - Saborski Odbor za ravnopravnost spolova podupire Vladin prijedlog da se 22. rujna proglasi Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, ali poziva Vladu da se sustavnije počne baviti sve lošijim položajem žena u Hrvatskoj. To je na današnjoj konferenciji za novinare izvijestila predsjednica Odbora Gordana Sobol, izrazivši nadu da će Vlada još danas taj prijedlog uputiti u Sabor, kako bi se već sutra, nakon izglasavanja, mogao obilježiti Nacionalni dan borbe nad ženama.

ZAGREB - Sanaciju odlagališta komunalnog otpada „Kalvarija“ u Malom Lošinju država će sufinancirati sa 7,3 milijuna kuna iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ugovor o tome danas su u Zagrebu potpisali v. d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo i gradonačelnik Malog Lošinja Dragan Balija. Ugovorom je predviđeno participiranje Fonda bespovratnim sredstvima u iznosu od 7.327.954,40 kuna. To je 31 ugovor takve vrste kojim se jedinicama lokalne uprave i samouprave dodjeljuju bespovratna sredstva za sufinanciranje sanacije odlagališta komunalnog otpada.

RIJEKA - Međunarodni sajam automobila, motocikala i opreme "Auto 2004." i Izložba auto-moto inovacija, na kojima su izloženi automobili više od 20 svjetskih proizvođača vozila te inovacije 28 domaćih inovatora, danas su svečano otvoreni na riječkoj Putničkoj obali. U ime pokrovitelja - riječke gradske uprave priredbe je otvorio gradonačelnik Vojko Obersnel. Posjetiteljima će na sajmu biti predstavljeno oko 145 putničkih i gospodarskih vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙