FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za poljoprivredu odbio Bančev prijedlog o dobrobiti životinja

ZAGREB,5. listopada(Hina) - Uz ocjene da nije stručno pripremljen i dasadržava niz diletantskih prijedloga, saborski Odbor za poljoprivredui šumarstvo odbio je danas zakonski prijedlog o dobrobiti životinjaIve Banca (LS).
ZAGREB,5. listopada(Hina) - Uz ocjene da nije stručno pripremljen i da sadržava niz diletantskih prijedloga, saborski Odbor za poljoprivredu i šumarstvo odbio je danas zakonski prijedlog o dobrobiti životinja Ive Banca (LS).

Članovi Odbora, poglavito iz redova saborske većine, njegovi vanjski članovi, ali i Vladini predstavnici drže da je Bančev prijedlog preopširan, prenormiran i u stvarnosti teško provediv.

Neodrživim su označili zahtjeve o zabrani lova, skrećući pozornost da to nije 'pošlo za rukom' ni jednoj Engleskoj, zatim zahtjeve da se mikročipiraju sve životinje ili da se studentima i učenicima koji ne žele secirati životinje dade pravo prigovora savjesti.

Postavljeno je i pitanje kako bi se stvarnosti provela zabrana iskorištavanja životinja u tradicionalne svrhe, primjerice paradne konjske zaprege, ili kako bi se, u slučaju štakora, proveo zahtjev da se životinja prije usmrćivanja morala omamiti.

O Bančevu prijedlogu svoj će stav na 10. sjednici izreći Hrvatski sabor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙