FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vučica koja je napala dječaka bila je bijesna

ZAGREB/GOSPIĆ, 23. rujna 2004. (Hina) - Virološkom analizom mozgavučice, koja je u utorak u ličkom selu Gajinama napala dječaka injegova djeda, utvrđeno je da je životinja bila bijesna, doznaje sedanas u Hrvatskom veterinarskom institutu u Zagrebu.
ZAGREB/GOSPIĆ, 23. rujna 2004. (Hina) - Virološkom analizom mozga vučice, koja je u utorak u ličkom selu Gajinama napala dječaka i njegova djeda, utvrđeno je da je životinja bila bijesna, doznaje se danas u Hrvatskom veterinarskom institutu u Zagrebu.

I djed i unuk već su primili cjepivo protiv bjesnoće i pod zdravstenim su nadzorom, kažu u ličko-senjskom Zavodu za javno zdravstvo.

Kako je Hini rekla dr. Besi Roić iz Hrvatskog veterinarskog instituta, još se ne zna je li bijesna životinja bila doista vučica ili možda pas, što će biti utvrđeno naknadnom obradom.

Po njezinim riječima, bjesnoća je kod vukova puno rjeđa nego primjerice kod pasa i lisica.

Bjesnoća se širi ugrizom oboljele životinje, a cjepivo protiv bjesnoće mora se dobiti u roku od 48 sati.

Djed Petar Bajić, kojega je životinja ugrizla dok je branio unuka, cijepljen je istoga dana, a unuk Miloš, kojeg je ogrebla, u roku od 48 sati, doznaje se od voditeljice Odjela za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Ličko- senjske županije u Gospiću dr. Biserke Margetić.

Obojica su pod zdravstvenim nadzorom i primit će još dva cjepiva za sedam, odnosno 14 dana, rekla je dr. Margetić.

Dječaka je u dvorištu obiteljske kuće u utorak, 21. rujna, oko 7 ujutro napala, kako je javljeno, vučica, no djed i otac uspjeli su ga obraniti, a životinju ubiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙