FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRITANIJA DOBILA PRVOG PSIHOLOGA ZA PSE

LONDON, 28. rujna 2004. (Hina/dpa) - Sveučilište Lincoln u istočnomdijelu Engleske imenovalo je prvog britanskog profesora životinjskepsihologije, piše u utorak Daily Telegraph.
LONDON, 28. rujna 2004. (Hina/dpa) - Sveučilište Lincoln u istočnom dijelu Engleske imenovalo je prvog britanskog profesora životinjske psihologije, piše u utorak Daily Telegraph.

Danny Mills kaže da će uglavnom proučavati ponašanje pasa, mačaka i konja kako bi otkrio na koji se način mogu riješiti njihove tjeskobe. Također će proučavati veze između ponašanja ljudi i životinja.

Mills se školovao u SAD-u i postat će prvi specijalist u veterinarskoj biheviorističkoj medicini koju je priznao Kraljevski veterinarski zbor. On vodi i kliniku za životinje s poremećajima u ponašanju.

Njegovi će projekti obuhvaćati i ispitivanje zašto neki psi ne vole vožnju automobilom i kako se može ukloniti stres koji ih uhvati kada ih se ostavi same.

"Psi ljubimci su bliži ljudskom umu nego druge životinje, bliži od čimpanzi koje se tradicionalno smatra najbližim ljudima", kazao je Mills.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙