FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DSHV U SKUPŠTINI VOJVODINE I NA ČELNIM MJESTIMA SUBOTICE I SOMBORA

SUBOTICA, 5. listopada 2004. (Hina) - Demokratski savez Hrvata uVojvodini imat će, na temelju ostvarenih izbornih rezultata nanedjeljnim izborima u Srbiji i Vojvodini, jednog zastupnika uSkupštini Vojvodine te dogradonačelnike u Subotici i Somboru.
SUBOTICA, 5. listopada 2004. (Hina) - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini imat će, na temelju ostvarenih izbornih rezultata na nedjeljnim izborima u Srbiji i Vojvodini, jednog zastupnika u Skupštini Vojvodine te dogradonačelnike u Subotici i Somboru.

"Dogovorima koje smo sklopili prije izbora s Savezom vojvođanskih Mađara u Subotici i Demokratskom strankom u Somboru precizirano je da ćemo u slučaju pobjede njihovih kandidata za gradonačelnike dobiti mjesta dogradonačelnika", izjavio je u utorak za HINU predsjednik DSHV-a Petar Kuntić i dodao kako je najveći pomak napravljen u Somboru, gdje hrvatska zajednica nije imala svoga predstavnika od početka devedesetih.

Iako Srpska radikalna stranka na lokalnoj i pokrajinskoj razini ojačala svoje pozicije i snagu, Kuntić ne očekuje da će se status Hrvata u Vojvodini bitno pogoršati.

"Štoviše, uzimajući u obzir činjenicu da će naši predstavnici participirati u izvršnoj vlasti u Subotici i Somboru, očekujemo da će se položaj hrvatske zajednice u tim mjestima čak poboljšati", zaključio je Kuntić.

DSHV je na pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji i Vojvodini osvojio jedan mandat u Skupštini Vojvodine, pet vijećničkih mjesta u subotičkom i dva u somborskom gradskom parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙