FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SJEVERNA KOREJA OBJAVLJUJE DA JE PROIZVELA NUKLEARNO ORUŽJE

UJEDINJENI NARODI, 28. rujna 2004. (Hina/AP) - Sjeverna Koreja jeobjavila da preradila 8000 štapića nuklearnog goriva u nuklearnooružje sa ciljem odvraćanja rastućih nuklearnih prijetnji SAD-a ispriječavanja nuklearnog rata u sjeveroistočnoj Aziji.
UJEDINJENI NARODI, 28. rujna 2004. (Hina/AP) - Sjeverna Koreja je objavila da preradila 8000 štapića nuklearnog goriva u nuklearno oružje sa ciljem odvraćanja rastućih nuklearnih prijetnji SAD-a i spriječavanja nuklearnog rata u sjeveroistočnoj Aziji.

Zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova Choe Su Hon je u ponedjeljak na godišnjem ministarskom sastanku Opće skupštine Ujedinjenih naroda izjavio da Pyongyang "nema druge opcije nego da posjeduje nuklearno sredstvo odvraćanja" radi politike Sjedinjenih Država za koju je ustvrdio da za cilj ima "eliminiranje" Sjeverne Koreje čineći je "metom preventivnih nuklearnih udara".

Upozorivši da opasnost od rata raste na Korejskom poluotoku, Choe je iznio pojedinosti o sredstvima nuklearnog odvraćanja koje je, kaže Choe, Sjeverna Koreja razvila za samoobranu.

Dužnosnik State Departmenta u Washingtonu izjavio je da administracija SAD-a tvrdnje sjevernokorejskog zamjenika ministra uzima ozbiljno no dodao je kako ih je nemoguće potvrditi s obzirom da neovisni inspektori nemaju pristup sjevernokorejskim nuklearnim postrojenjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙