FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPAJANJE NOVE I DUBROVAČKE BANKE

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Hina- Financijski servis

SPAJANJE NOVE I DUBROVAČKE BANKE

Hrvatska narodna banka (HNB) dala je prethodnu suglasnost za spajanje Nove i Dubrovačke banke koje je predviđeno za kraj rujna ove godine, a spojena banka nastavit će s radom pod imenom i zaštitnim znakom Nove banke, koja postaje pravni sljednik Dubrovačke banke.

Nova banka je prethodnu suglasnost HNB-a za pripajanje Dubrovačke banke, koja je u njenom stopostotnom vlasništvu, dobila u srijedu, 8. rujna, izvijestili su danas iz Nove banke.

Spajanjem Nove i Dubrovačke banke nastaje sedma po veličini banka na hrvatskom bankarskom tržištu, s aktivom od oko osam milijardi kuna te s oko 1.100 zaposlenika.

Na Glavnoj skupštini održanoj krajem kolovoza odlučeno je da sjedište Nove banke bude u Zadru. Spajanjem stupa na snagu i novi ustroj banke, pri čemu će niz ključnih funkcija biti upravljački i operativno smješten u Dubrovniku.

Nova banka imat će pet poslovnih centara: sjeverna Dalmacija, srednja Dalmacija, Istra, Dubrovnik i južna Dalmacija te sjeverna Hrvatska.

U prvih sedam mjeseci ove godine grupa Nove banke ostvarila je dobit od 50 milijuna kuna, čime je premašen zacrtani poslovni plan. U prošloj godini, pak, ta je grupacija ostvarila dobit od 76 milijuna kuna. Prihodi od kamata porasli su tada za 38,6 posto u odnosu na 2002. godinu, a grupa je istovremeno svoje troškove smanjila za 15 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙