FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: CIJENA DIZELA I LOŽIVOG ULJA OD UTORKA VEĆA ZA 1,5 POSTO

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Dizelska goriva i loživa ulja odutorka poskupljuju u prosjeku za 1,5 posto, a nepromijenjena ostajecijena plavog eurodizela i svih motornih benzina, izvijestila je uponedjeljak INA.
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Dizelska goriva i loživa ulja od utorka poskupljuju u prosjeku za 1,5 posto, a nepromijenjena ostaje cijena plavog eurodizela i svih motornih benzina, izvijestila je u ponedjeljak INA.

Tako će se u idućih tjedan dana na Ininim benzinskim postajama eurodizel prodavati po cijeni od 6,39 kuna po litri. To je 1,4 posto više od dosadašnjih 6,30 kuna. Dizel će poskupiti 1,5 posto ili devet lipa. Umjesto 6,14 kuna po litri sada će se plaćati 6,23 kune.

Poskupjet će i loživo ulje ekstra lako i to za 2,6 posto - s 3,47 kuna na 3,56 kuna po litri.

Cijene naftnih derivata vezane su za kretanje cijena na tržištu Mediterana i kretanje tečaja dolara prema kuni, priopćila je INA.

Svjetske agencije javljaju da je cijenu nafte na najvišu razinu u zadnja četiri tjedna podigla u ponedjeljak najava ruskog naftnog diva Jukos da će zbog financijskih problema morati srezati svoje isporuke u Kinu.

Na američkom tržištu barel nafte u ponedjeljak je poskupio čak 1,7 posto, na 46,35 dolara, što je njegova najviša cijena od 23. kolovoza. Od početka godine ona je porasla 41 posto. Barel nafte marke Brent na londonskom tržištu poskupio je 21 cent, na 42,66 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙