FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČOVIĆ: VAŽNO JE IMATI STRUČAN PREGOVARAČKI TIM

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Nacionalnom vijeću zakonkurentnost izuzetno je važno da Vlada imenuje kvalitetne voditeljei članove pregovaračkih timova za pregovore s Europskom unijom,imajući na umu da je riječ o međunarodnom pravu te dugotrajnimpregovorima, istaknuo je danas predsjednik Nacionalnog vijeća ŽeljkoČović nakon sastanka u Banskim dvorima.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Nacionalnom vijeću za konkurentnost izuzetno je važno da Vlada imenuje kvalitetne voditelje i članove pregovaračkih timova za pregovore s Europskom unijom, imajući na umu da je riječ o međunarodnom pravu te dugotrajnim pregovorima, istaknuo je danas predsjednik Nacionalnog vijeća Željko Čović nakon sastanka u Banskim dvorima.

Početak pregovora s EU očekuje se u proljeće iduće godine, a Vlada je najavila da će uskoro izići s imenima članova pregovaračkih timova.

Upoznavanje s dosadašnjim tijekom priprema za pregovore bila je i tema današnjeg sastanka predstavnika Nacionalnog vijeća za konkurentnost i premijera Ive Sanadera sa suradnicima.

Tako je Nacionalnom vijeću ministrica Europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović prezentirala dosadašnji tijek priprema, ciljeve programa, te što se kroz proces pregovaranja treba postići.

Čović je prezentaciju ocijenio dobrom, njegov je dojam da Vlada ima koncept kako pristupiti pregovorima, ali i upozorava da što prije treba izraditi program pregovora, imenovati pregovaračke timove, da treba osigurati trening i edukaciju ljudi, da je važno da ti ljudi budu stručnjaci u svojim područjima, da znaju pravo, engleski jezik.

Nacionalnom vijeću izuzetno je važno da na čelu pregovaračkih timova budu stručnjaci, da dominantan bude stručni, a ne stranački kriterij, kazao je Čović dodajući da su takva uvjeravanja dobili i iz Vlade.

Ističe da je premijer Sanader najavio da će se, vezano uz imenovanje pregovaračkih timova, obratiti i Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Hrvatskoj gospodarskoj komori, velikim kompanijama.

Čović je potvrdio kako postoji mogućnost angažiranja i stranih stručnjaka. Danas to nije bila tema razgovora, ali na pripremnom sastanku bilo je rečeno da postoji, ako bude potrebe, i mogućnost angažiranja stranih stručnjaka, kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙