FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TALIJANSKI UMJETNICI ZA LIPIK

LIPIK, 3. listopada 2004. (Hina) - Talijanski slikari poklonili susvoja djela za obnovljenu pinakoteku u Lipiku i tako preko ZakladeVlade Gotovca pridonijeli novom pokretanju toga grada u velikoj mjeriuništenoga bombardiranjima tijekom Domovinskog rata.
LIPIK, 3. listopada 2004. (Hina) - Talijanski slikari poklonili su svoja djela za obnovljenu pinakoteku u Lipiku i tako preko Zaklade Vlade Gotovca pridonijeli novom pokretanju toga grada u velikoj mjeri uništenoga bombardiranjima tijekom Domovinskog rata.

Naslov te donacije je "21 djelo 21 talijanskog umjetnika", koja će se moći vidjeti od 4. listopada, kada Lipik slavi svoj dan.

Ideja je nastala kao slijed izložbe koju je u ožujku 2003. godine u Rimu organizirala profesorica Simona Sandrić, supruga pokojnog pisca, filozofa i političara Vlade Gotovca.

Tada su 32 umjetnika inspirirana pjesmama Vlade Gotovca izložila svoja djela, a jedan od njih, Aldo Bertolini, nakon što je u srpnju prošle godine posjetio Lipik, iznio je mišljenje kako se nešto treba učiniti za taj grad, te je tako nastala ideja o poklanjanju slika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙