FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP karlovačke županije: participirat ćemo u vlasti

KARLOVAC, 2. listopada 2004. (Hina) - Na danas održanome Županijskomizbornom zboru HSP-a Karlovačke županije Marinko Milčić, koji jeizabran za predsjednika, najavio je kako HSP očekuje da će nakonlokalnih izbora sudjelovati u vlasti na županijskoj razini, u svimgradovima i većini općina, te da su novčanu pomoć osigurali odaustralskih Hrvata.
KARLOVAC, 2. listopada 2004. (Hina) - Na danas održanome Županijskom izbornom zboru HSP-a Karlovačke županije Marinko Milčić, koji je izabran za predsjednika, najavio je kako HSP očekuje da će nakon lokalnih izbora sudjelovati u vlasti na županijskoj razini, u svim gradovima i većini općina, te da su novčanu pomoć osigurali od australskih Hrvata.

Dopredsjednik HSP-a i saborski zastupnik Miroslav Rožić rekao je da u Karlovačkoj županiji očekuje između 10 i 15 posto glasova, a u Karlovcu, te Ogulinu, Draganiću i Cetingradu i mnogo više.

Istaknuo je da je HSP "savjest Hrvatske države", te da će to i ostati "jer cijena participiranja u vlasti ne može ići iznad hrvatskih nacionalnih interesa".

U svezi s početkom združne vojne vježbe u Slunju, koja se izvodi prema Američko-jadranskoj povelji, čije su potpisnice Hrvatska, Makedonija, Albanija i SAD, Rožić je novinarima rekao kako on osobno misli da Hrvatska treba povući svoj zahtjev za primanje u članstvo NATO-a.

Time bi se izbjegla "realna opasnost da postanemo metom za međunarodni terorizam, a NATO nam ne pruža nikakvo jamstvo zaštite", ocijenio je Rožić.

Na pitanje hoće li s takvim prijedlogom izaći u Saboru, Rožić je odgovorio kako se najprije u vlastitoj stranci mora izboriti da njegovo stajalište postane i stajalištem stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙