FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INDONEZIJSKI VJERSKI VOĐA ODBIJA ZAMJENU ZA TAOCE

DŽAKARTA, 2. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Indonezijski vjerski vođaAbu Bakar Rashid, optužen za terorizam, ne želi da ga se pusti naslobodu u zamjenu za oslobađanje dviju Indonežanki koje drže iračkimilitanati jer smatra da je otimanje žena protivno islamu, rekao je usubotu njegov odvjetnik.
DŽAKARTA, 2. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Indonezijski vjerski vođa Abu Bakar Rashid, optužen za terorizam, ne želi da ga se pusti na slobodu u zamjenu za oslobađanje dviju Indonežanki koje drže irački militanati jer smatra da je otimanje žena protivno islamu, rekao je u subotu njegov odvjetnik.

Iračka militantna skupina, Islamska vojska u Iraku, ponudila je ranije da će osloboditi dvije otete Indonežanke ako Džakarta oslobodi Bashira.

Bashir smatra, međutim, da ponudu prvo treba provjeriti jer mudžahedini ne otimaju žene, rekao je njegov odvjetnik Achmad Michdan. "To je protivno vrijednostima islama i on ne želi da ga se zbog toga pusti na slobodu", rekao je.

Abu Bakar Bashir optužen je da je vođa terorističke mreže Jemaaha Islamiah povezane s al-Qaidom. Osumnjičen je i da je povezan s bombaškim napadom na Baliju 2002. u kojem je poginulo 202 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙