FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: iz ovršnog sustava isključiti javne bilježnike

ZAGREB,16. rujna(Hina) - Hrvatska Vlada sutra će od Sabora zatražiti dapo hitnom postupku izmjeni Ovršni zakon, odnosno iz ovršnog sustavaisključi javne bilježnike.
ZAGREB,16. rujna(Hina) - Hrvatska Vlada sutra će od Sabora zatražiti da po hitnom postupku izmjeni Ovršni zakon, odnosno iz ovršnog sustava isključi javne bilježnike.

Prošlu jesen Sabor je u spomenuti zakon ugradio odredbu koja je javnim bilježnicima omogućavala sudjelovanje u ovrsi, ali tek od 1. listopada ove godine.

I dok su predstavnici bivše vlasti uvjeravali da će se time rasteretiti sudovi, stručna javnost od početka je bila protiv te odredbe držeći da će usporiti i dovesti do konfuzije u ovršnim postupcima.

Budući je ocijenjeno da provedba te odredbe nije moguća, Vlada od Sabora traži da izmjeni zakon i javne bilježnike isključi iz ovršnog sustava.

Vlada bi na sutrašnjoj sjednici trebala donijeti odluku o izdavanju državnih obveznica u iznosu od 300 milijuna eura uz plasman na domaćem tržištu kapitala.

Trebala bi dati suglasnost za dodjelu bespovratne potpore na teret Fonda za regionalni razvoj za koju konkurira desetak lokalnih i regionalnih jedinica, uglavnom sa željom da izgrade vodovode, urede obalu, izgrade poslovne zone i sl.

Vlada će, očekuje se, prihvatiti stečajni plan omiškog Omiala nad kojim je stečajni postupak otvoren početkom ove godine, a čija ukupna potraživanja premašuju 53 milijuna kuna.

Za omišku tvrtku postoji zainteresirani kupac koji traži vlasništvo Omiala u cijelosti, nepotrećeno potraživanjima.

Obećaje odmah zaposliti 30, a u dogledno vrijeme stotinu ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙