FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PONUDA PODRAVKE ZA KUPNJU BEOGRADSKOG CENTROPROIZVODA

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Prehrambena industrija Podravkaobjavila je danas javnu ponudu za preuzimanje većinskog udjelaupravljačkih dionica beogradske prehrambene tvrtke Centroproizvod, zakoje nudi 950 dinara (oko 13 eura) po dionici.
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Prehrambena industrija Podravka objavila je danas javnu ponudu za preuzimanje većinskog udjela upravljačkih dionica beogradske prehrambene tvrtke Centroproizvod, za koje nudi 950 dinara (oko 13 eura) po dionici.

Kao osnovni razlog kupnje te tvrtke u Podravki su naveli svoju namjeru da se kapitalno povežu s proizvođačem prehrambenih proizvoda u Srbiji, priopćeno je iz koprivničke prehrambene industrije.

Na taj bi si način, kako su pojasnili, i Podravka i Centroproizvod dugoročno osigurali dominantne pozicije na tržištima šire regije za većinu sadašnjih marki proizvoda obje kompanije.

U svojoj ponudi za preuzimanje većinskog udjela upravljačkih dionica Centroproizvoda Podravka nudi zadržavanje postojećih marki proizvoda uz dodatnu proizvodnju dijela Podravkinog asortimana za tržišta zemalja bivše Jugoslavije. Također i za tržišta država s kojima Srbija ima potpisane ugovore o slobodnoj trgovini te prodaju proizvoda pod markom Centroproizvoda na ostalim tržištima putem razvijene Podravkine distribucije.

U ponudi se također navodi kako će se Podravka oslanjati na domaći menadžment i radnike, održati postojeći obujam proizvodnje, asortiman i kvalitetu.

Podravka ujedno svim zaposlenima u Centroproizvodu koji imaju radni odnos na neodređeno vrijeme jamči zadržavanje takvog statusa.

Ukoliko preuzme većinski udio upravljačkih dionica Centroproizvoda, Podravka će, kako navode, zadržati postojeći oblik društva i nastaviti njegovu sadašnju djelatnost.

Centroproizvod je po svom asortimanu srodan Podravci, a u tri pogona (Kava, Aroma, Bilje) pod markom »C« proizvodi se kava, čajevi, kuhinjska sol, senf, hren, paleta praškastih proizvoda, juhe i začini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙