FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "PODRAVKINA" KUPOVINA "CENTROPROIZVODA" - "NEPRIJATELJSKO PREUZIMANJE"?

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - U privatizaciji beogradske tvrtke"Centroproizvod" događaju se neobični obrati pa je tako krajem prošlogtjedna Povjerenstvo za vrijednosne papire izdalo hrvatskoj "Podravci"dozvolu da započne s preuzimanjem odnosno kupnjom dionica"Centroproizovoda" iako je proces dokapitalizacije još u tijeku.
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - U privatizaciji beogradske tvrtke "Centroproizvod" događaju se neobični obrati pa je tako krajem prošlog tjedna Povjerenstvo za vrijednosne papire izdalo hrvatskoj "Podravci" dozvolu da započne s preuzimanjem odnosno kupnjom dionica "Centroproizovoda" iako je proces dokapitalizacije još u tijeku.

Predsjednik kluba dioničara "Centroproizvoda" Miloš Glušac kaže da je to učinjeno iako je samo ponuđač "Centro hrana" zadovoljio sve uvjete iz javnog oglasa i prije nekoliko dana uplatio 16 milijuna eura na račun tvrtke sa sto posto novoemitiranih dionica, prenosi list.

Glušac kaže za list da je zapravo riječ o "neprijateljskom preuzimanju" budući da "Podravka" po njegovoj ocjeni ne želi sudjelovati u dokapitalizaciji, ne želi investirati u "Centroproizvod" ni napraviti socijalni program za 700 radnika, već želi samo tržište i brand, navode "Večernje novosti".

"Otkad je započeo proces dokapitalizacije, 'Grand' kava vodi bjesomučnu kampanju, omalovažavajući dvotrećinsku volju dioničara, kako bi zaštitila sama sebe kroz izabrani model dokapitalizacije, te namjeravajući u dogovoru s 'Podravkom' raskrčmiti našu tvrtku", tvrti predsjednik kluba dioničara "Centroproizvoda".

Time bi "Grand" dobio resor kave dok bi "Podravka" konačno mogla ostvariti svoj plan i pakirati svoje juhe, pudinge, šlagove i Vegetu u ambalažu "Centroproizvoda" i ovladati ne samo našim, već i tržištem okolnih zemalja, tumači Glušac u razgovoru za beogradski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙