FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABOR OSNOVAO ISTRAŽNO POVJERENSTVO ZA LENAC

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski sabor u petak je, nazahtjev HDZ-ovih zastupnika, osnovao sedmeročlano istražnopovjerenstvo koje treba utvrditi sve činjenice vezane za jamstva kojaje bivša Vlada davala kreditorima privatnog riječkog brodogradilišta"Viktor Lenac", sada u stečaju.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski sabor u petak je, na zahtjev HDZ-ovih zastupnika, osnovao sedmeročlano istražno povjerenstvo koje treba utvrditi sve činjenice vezane za jamstva koja je bivša Vlada davala kreditorima privatnog riječkog brodogradilišta "Viktor Lenac", sada u stečaju.

Za predsjednika povjerenstva izabran je pravaš Anto Đapić, za potpredsjednika Šime Prtenjača (HDZ), za tajnika Emil Tomljanović (HDZ), a za članove Dragica Zgrebec (SDP), Josip Vresk (HSS) te HDZ-ovci Florijan Boras i Branimir Glavaš.

Osnivanje povjerenstva podržalo je 112 zastupnika, četiri su bila suzdržana, a tri protiv. Sastav povjerenstva izglasan je sa 96 zastupničkih glasova, šest suzdržanih i 15 protiv.

Povjerenstvo bi, prema ideji 16 HDZ-ovih zastupnika, trebalo utvrditi tko su stvarni vlasnici brodogradilišta kojemu su odobreni krediti i državna jamstva, razloge zbog kojih su jamstva izdavana, vrijednost i karakter garancija koje je Lenac davao za osiguranje kredita, posebice hipoteke na pomorskom dobru itd.

Osim toga Povjerenstvo će morati utvrditi i sve činjenice o načinu trošenja dobivenih kredita, eventualnom odljevu novca u inozemstvo i razlozima koji su Lenac doveli u stečaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙