FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U PONOĆ POČINJE PREDIZBORNA ŠUTNJA

BEOGRAD,30. rujna 2004.(Hina) - U četvrtak u ponoć u Srbiji počinjepredizborna šutnja uoči drugog kruga lokalnih i pokrajinskih izborakoji će se održati u nedjelju, 3. listopada.
BEOGRAD,30. rujna 2004.(Hina) - U četvrtak u ponoć u Srbiji počinje predizborna šutnja uoči drugog kruga lokalnih i pokrajinskih izbora koji će se održati u nedjelju, 3. listopada.

Izborna tišina će trajati do zatvaranja izbornih mjesta u nedjelju u 20 sati.

Na izborima u nedjelju građani neposrednim glasovanjem biraju gradonačelnike Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, kao i predsjednike 145 općina u Srbiji, dok u Vojvodini biraju još 60 zastupnika pokrajinskog parlamenta.

U većini gradova i mjesta u Srbiji u drugom krugu će se nadmetati kandidati Demokratske stranke Borisa Tadića i Srpske radikalne stranke haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Prema procjenama analitičara, situacija je krajnje neizvjesna u Beogradu i Novom Sadu.

U prvom krugu izbora, 19. rujna, najviše glasova u Beogradu dobio je kandidat Demokratske stranke, aktualni predsjednik gradske vlade Nenad Bogdanović, dok je visoki dužnosnik Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić dobio tri posto glasova manje.

U Novom Sadu radikalka Maja Gojković je pak dobila oko deset posto glasova više od kandidata demokrata, dosadašnjeg predsjednika Skupštine Novog Sada Branislava Novakovića.

Prvi krug lokalnih izbora pokazao je da je Tadićeva Demokratska stranka najjača parlamentarna stranka u ovom trenutku, a odmah iza nje su Šešeljevi radikali, dok je treća po naklonosti birača Demokratska stranka Srbije premijera Vojislava Koštunice. Ostale stranke koje podržavaju manjinsku Koštuničinu vladu - G17 Plus Miroljuba Labusa, Srpski pokret obnove Vuka Draškovića i Nova Srbija Velimira Ilića - dobile tek koji postotak više glasova nego što im je trebalo za prelazak izbornog praga od pet posto.

Demokratska stranka i stranke koje podržavaju manjinsku Koštuničinu Vladu postigle su dogovor o međusobnoj podršci kandidatu demokratskog bloka na svim mjestima gdje su protukandidati radikali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙