FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRUXELLES ZADOVOLJAN DA JE RUSIJA ODOBRILA PROTOKOL IZ KYOTA

BRUXELLES, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) Europska komisija je u četvrtakpozdravila rusko odobrenje protokola iz Kyota kao "veliki uspjeh umeđunarodnoj borbi protiv klimatskih promjena".
BRUXELLES, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) Europska komisija je u četvrtak pozdravila rusko odobrenje protokola iz Kyota kao "veliki uspjeh u međunarodnoj borbi protiv klimatskih promjena".

"Zadovoljni smo tom odlukom. Nestrpljivo očekujemo suradnju s Rusijom i primjenu protokola iz Kyota", izjavio je glasnogovornik Komisije Reijo Kemppinen.

On je rekao da ruski parlament sada treba formalno ratificirati tekst. "Ali vjerujemo da će to učiniti u zadanom vremenu, u tjednima koji dolaze", rekao je.

"Ako ga i kada ga Duma izglasa protokol iz Kkyota će stupit na snagu kao što smo davno predvidjeli", dodao je Kemppinen.

Protokol iz Kyota treba zaustaviti globalno zatopljenje ograničenjem ispuštanja plina s učinkom staklenika. Da bi stupio na snagu mora ga ratificirati najmanje 55 zemalja koje predstavljaju 55 posto ukupnog ispuštanja štetnih plinova u industrijskim zemljama.

Sjedinjene Države su odlučile u ožujku 2001. ne ratificirati sporazum i stopa od 55 posto se može ostvariti samo uz zeleno svjetlo Rusije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙