FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SINDIKAT PREPOROD: 5. LISTOPADA ŠTRAJK UPOZORENJA

RIJEKA,15. rujna(Hina) - Predsjednik Hrvatskoga školskog sindikata"Preporod" Vinko Filipović najavio je danas da će taj sindikat 5.listopada, na Svjetski dan učitelja, organizirati jednodnevan štrajkupozorenja sa zahtjevom da se poboljša materijalni položaj zaposlenikau osnovnim i srednjim školama.
RIJEKA,15. rujna(Hina) - Predsjednik Hrvatskoga školskog sindikata "Preporod" Vinko Filipović najavio je danas da će taj sindikat 5. listopada, na Svjetski dan učitelja, organizirati jednodnevan štrajk upozorenja sa zahtjevom da se poboljša materijalni položaj zaposlenika u osnovnim i srednjim školama.

Referendum o štrajku bit će proveden među članstvom po sindikalnim podružnicama 23. i 24. rujna.

Filipović je na konferenciji za novinare kazao da Sindikat od Vlade zahtijeva da se nastavnicima u osnovnim i srednjim školama selektivno povise plaće i postupno izjednače s plaćama drugih djelatnika u javnim službama.

Po Filipovićevim riječima nastavničke bi plaće do 1. siječnja 2005. trebalo povisiti za 10, a do 1. siječnja 2006. za još 10 posto. Tako bi se približile plaćama ostalih korisnika državnog proračuna, iako bi, dodaje, i nadalje bile niže od većine takvih plaća.

Sindikat predlaže da se do 1. siječnja 2007. nastavnicima u osnovnim i srednjim školama selektivno povise plaće na osnovi godina radnog staža, odnosno koeficijent plaće za svaku godinu radnog staža za pet posto. Tako bi se prosvjetnim djelatnicima omogućile mirovine više od sadašnjih oko 2100 kuna, rekao je Filipović.

Predstavnike i članstvo drugih školskih sindikata Filipović je pozvao da podupru zahtjeve "Preporoda" te dodao da bi zajedničkim djelovanjem mogli postići bolje rezultate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙