FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DAMASK PRISTAJE POVEĆATI SIGURNOST NA IRAČKOJ GRANICI

WASHINGTON, 29. rujna 2004. (Hina/AFP) - Sirija je pristala povećatisigurnost na granici s Irakom kako bi spriječila militante da seinfiltriraju u tu zemlju i pridruže pobuni, objavio je u srijedu StateDepartment u Washingtonu.
WASHINGTON, 29. rujna 2004. (Hina/AFP) - Sirija je pristala povećati sigurnost na granici s Irakom kako bi spriječila militante da se infiltriraju u tu zemlju i pridruže pobuni, objavio je u srijedu State Department u Washingtonu.

Taj je sporazum postignut nakon dva dana rasprava u Damasku između sirijskih, američkih i iračkih dužnosnika, izjavio je glasnogovornik američkog ministarstva vanjskih poslova Richard Boucher.

"Sirijci se slažu u poduzimanju specifičnih mjera u suradnji s iračkim snagama i snagama međunarodne koalicije", kazao je Boucher.

"Te mjere namijenjene su zatvaranju sirijske granice pojedincima koji nastoje poticati nasilje i destabilizirati Irak", dodao je on.

O tom su pitanju prošlog tjedna razgovarali državni tajnik Colin Powell i sirijski ministar vanjskih poslova Faruk al-Chareh u okviru glavne skupštine UN-a u New Yorku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙