FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI ZELAND: DEPORTIRANA DVA IZRAELACA

WELLINGTON, 29. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Novozelandske vlastideportirale su u srijedu dva Izraelca osuđena zbog pokušaja ilegalnenabave putovnica, objavila je novozelandska premijerka Helen Clark.
WELLINGTON, 29. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Novozelandske vlasti deportirale su u srijedu dva Izraelca osuđena zbog pokušaja ilegalne nabave putovnica, objavila je novozelandska premijerka Helen Clark.

Uriel Kelman i Elisha Kara uhićeni su u ožujku kad su pokušali ilegalno nabaviti putovnice, a novozelandske vlasti su tada kazale kako "postoje vrlo jaki razlozi" koji upućuju na to da su njih dvojica pripadnici Mossada, izraelske obavještajne službe. Treći čovjek, za kojega se držalo da je vođa operacije, uspio je pobjeći sa Novog Zelanda.

Kelman i Kara osuđeni su na šestomjesečnu kaznu zatvora, a oslobođeni su nakon što su odslužili pola kazne, nakon čega su odmah protjerani iz zemlje.

Novi Zeland je zbog ove afere suspendirao diplomatske odnose s Izraelom i zatražio objašnjenje o d izraelskih vlasti, ali dosad nije bilo nikakvog odgovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙